Kako do polnih in privlačnih ustnic naravnega videza?

Skozi stoletja so bile ustnice znak čutnosti in lepote in ženske so si z različnimi pripravki poskušale na obrazu narisati najlepši nasmeh. Ustnice so pogosto prvo, kar boste opazili na osebi, in hkrati so del obraza, ki je največji izziv za estetsko medicino. Kot je zapisal Oskar Wilde, oblika ustnic piše zgodovino.

Zagrebški Muzej Mimara je odprl vrata gostujoči fotografski razstavi Ustnice, ogledalo emocij. Brezčasni lepoti umetniških del v muzeju so se tokrat pridružile ženske iz vsakdanjega življenja in v seriji fotografij podarile najlepši nasmeh. Prvi tovrstni regijski foto projekt je nastal s pomočjo novih inovativnih dermalnih polnil za oblikovanje ustnic.

Zagrebški Muzej Mimara je odprl vrata gostujoči fotografski razstavi Ustnice, ogledalo emocij.
Zagrebški Muzej Mimara je odprl vrata gostujoči fotografski razstavi Ustnice, ogledalo emocij.

Svetovni trendi pri oblikovanju ustnic

Trendi v estetski medicini in kirurgiji so trenutno usmerjeni k naravnemu izgledu. Najnovejše usmeritve so vse bolj pod vplivom znanega pregovora manj je več. »Uporabnice, ki prihajajo k nam, želijo izgledati sveže, negovane in predvsem naravne. To pravilo v zadnjem času velja tudi pri oblikovanju ustnic, saj si ženske želijo bolj polnih a nevpadljivih ustnic, ki so preprosto lepe,« je dejala Nina Suvorov Gregorič, dr. med., specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije iz poliklinike Estetika MedArt v Ljubljani.

Za učinek naravnega izgleda sta Belotero Lips Shape & Contour idealna kombinacija. Josip Lovrić, dr. med., specialist splošne kirurgije iz Poliklinike Bagatin v Zagrebu dodaja: »Dopolnjujeta se kot črtalo in šminka saj z enim dodamo volumen, z drugim pa orišemo in poudarimo robove ustnic na povsem naraven način. S kombinacijo obeh izdelkov, njuno različno gostoto, oblikujemo ustnice, ki so brezhibno lepe«.

Na sliki: Josip Lovrić, dr. med., Nina Suvorov Gregorič, dr. med. in Mare Milin, fotografinja.
Na sliki: Josip Lovrić, dr. med., Nina Suvorov Gregorič, dr. med. in Mare Milin, fotografinja.

Kakšne so videti polnejše ustnice, ki so hkrati zelo decentne a magnetno privlačne, je v svoj objektiv ujela priznana hrvaška modna fotografinja Mare Milin. Ženske so med prvimi v naši regiji preizkusile nova dermalna filerja podjetja Merz Aesthetics, ki ga zastopa podjetje Medis, in se zadovoljno postavile pred objektiv.

Mare Milin je delila svoj pogled:

Z veseljem sem sodelovala pri tem projektu. Še posebej sam se razveselila dejstva, da bodo sodelovale ženske različnih starosti, značajev in poklicev. Vedno si želim, da se pri mojem delu začutijo čustva. In ravno zato je bilo na fotografiranju polno iskric pozitivne energije. Ustnice so osrednji del vsakega obraza in so pri modni fotografiji pogosto središče cele zgodbe, zato me veseli, da smo bistvo prezrcalili v ogledalo emocij.

Težave, ki nastanejo pri posegih

Po mnenju Nina Suvorov Gregorič, dr. med. je oblikovanje ustnic bistveno bolj zapleten postopek od katere koli druge korekcije na obrazu. Težave lahko nastopijo, ko se ustnice preveč napolni in s tem pride do neželenega videza, ki mu pravimo račje ustnice (t.i. »duck face«). Tega učinka si ne želijo niti zdravniki niti pacienti. Ravno zaradi Shape & Contour iz Merz Aestheticsa se temu lahko izognemo, saj imata pripravka omejen volumen in različno gostoto polnil, kar zdravnikom omogočata večje prilagajanje. Ustnice lahko sedaj oblikujemo tako, da se popolnoma ujemajo z izrazom na obrazu posameznika. Prav tako je zelo pomembno poudariti, da sta oba izdelka varna, možnost alergijskih reakcij pa se zmanjša na najmanjšo možno raven. Pacienti se po tretmaju lahko vrnejo v vsakdanje življenje, postopek traja kratek čas in je za posameznika nezapleten.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
merz.com

Vsebino omogoča Merz Aesthetics.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
100 let Chanela N°5: parfum, ki se je zapisal v zgodovino