Kako najbolje izkoristiti poletni čas, če začutimo učinke pandemičnega leta?

Daljši dnevi, svetlejše razpoloženje. Strokovnjaki svetujejo, kako najbolje izkoristiti poletni čas, še posebej, če začutimo učinke pandemičnega leta in presežek stresa, ki ga je prineslo s seboj.

Sprememba na poletni čas nam daje dodatno uro svetlobe, ki lahko pomaga pri “svetlejšem” razpoloženju. Raziskave kažejo, da izpostavljenost sončni svetlobi aktivira serotonin, ki je povezan s povečanjem razpoloženja, občutkom miru in osredotočenosti.
Ko so vaše ravni serotonina nizke, obstaja nevarnost depresije in tesnobe.

Strokovnjaki pojasnjujejo, da se pri izpostavljenosti sončni svetlobi poveča raven vitamina D, ki vpliva na motnje v duševnem zdravju, večje količine pa zmanjšajo depresijo in tesnobo.

Daljši dnevi in dnevna svetloba ter toplejše vreme, nam daje moč, da se ponovno prebudimo in se spomnimo moči svojega telesa. Tako, kot živali se tudi ljudje prebudimo se iz zimskega spanca, na novo občutimo cvetočo naravo, “ srkamo” svetlobo in želimo zaživeti v vsakem vdihu življenja.

Ker so vsa ta pozitivna pričakovanja in “novo rojstvo” pomembna za naše razpoloženje, je potrebno, da v teh časih epidemije, ko smo zaprti v svojih prostorih, izkoristimo vsak trenutek, si vzamemo čas zase, razmišljamo pozitivno, se gibamo v naravi in na svežem zraku. Naša telesa so v teh časih še kako željna gibanja, zato se odpravite na sprehod ob svoji najljubši glasbi ali v družbi, vozite se s kolesom.

Če vam čas ne dopušča gibanja v naravi, se čim več zadržujte na svojih terasah, vrtovih, balkonih, morda tam pojeste svoje kosilo, popijte kavo.
V tem prebujajočem času se predvsem prehranjujte zdravo, pojejte čim več listnate zelenjave, predvsem pa poskusite kaj drugega, nekaj novega, pojdite iz vsakodnevne rutine, saj to v vas prebudi “ novo” življenje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prednosti poslušanja glasbe: 6 pozitivnih učinkov glasbe na zdravje