Pica je zagotovo ena tistih jedi, ki jih lahko jeste kjerkoli na svetu. Kot že veste, izvira iz Italije, vendar je zaradi svojega okusa kmalu prestopil meje te države. Nešteto je restavracij, kjer lahko jeste odlično pico, a nekako najboljša je, če jo naredite sami.
Kako narediti najboljše testo za pico? Da bi naredili popolno pico, pa morate biti pozorni na nekaj najpogostejših napak, ki jih dela večina ljudi.
Priprava testa
Zelo pomembno je, da testo dovolj časa počiva. Ena najpogostejših napak je, če ga prezgodaj prestavimo s toplega mesta. Pomembno je, da vzhaja toliko, da je mehko. Najbolje je, da testo raztegnemo z rokami. Če se potegne nazaj, ko ga raztegnete, pomeni, da ga morate pustiti še malo počivati na sobni temperaturi.
Ne razvaljajte je preveč
Kot že omenjeno, je najbolje, da testo za pico razvaljamo z rokami. Če nismo vešči, lahko uporabimo tudi valjar, a moramo paziti da iz njega ne razvaljamo preveč zračnih mehurčkov, ki skrbijo za odlično strukturo.
Preveč zelenjave
Če dodamo preveč zelenjave, ki sprošča vodo, kot so bučke, lahko postane testo za pico po peki kašasto. Enako velja, če zelenjavo, ki vsebuje veliko vode, narežemo na prevelike kose.
Temperatura pečenja
Pečica mora biti dobro segreta. Segreti jo je treba na najvišjo temperaturo in šele nato vanjo položite pico, nato pa jo peči vsaj deset minut. Tudi na dobro pico se splača počakati, zato jo pred serviranjem pet minut pustite v ugasnjeni pečici, da se okusi lepo povežejo.