fbpx

Tesla Y: nepričakovana velika pocenitev za “Slovence”

Tesla Y sedaj še bolj dostopna ...

Foto: Tesla

Tesla Y je prvi avtomobil v ponudbi Tesle, ki je primeren za družine in direktno konkurira Volkswagen ID.4 in Škoda Enyaq. Tokrat tudi s ceno, ki je kar naenkrat za Slovence postala izjemno zanimiva. Tesla je namreč na trgih ponudila nekoliko "oskubljeno" različico in jo pocenila za 11.000 evrov. V časih, ko so avtomobili vsak dan dražji, odličen način za pospeševanje prodaje.

Tesla Y je tudi pred pocenitvijo veljala za najboljši nakup med “velikimi” električnimi avtomobili. Namreč različica Tesla Y z dvojnim motorjem je na papirju zmogla osupljive številke in pospešek od nič do 100 km/h v pičlih 5 sekundah. Ovira za uspeh na slovenskem trgu pa je vsekakor bilia cena, ki je znašala 66.990 evrov. Tesla je tokrat kupcem ponudila različico z enojnim motorjem ter vstopni model pocenil za celih 11.000 evrov. Tako Teslo Y lahko naročite za 55.900 evrov, kar je le nekaj tisoč več kot Tesla Model 3 (cene v trenutku pisanja članka). Tesla je tako poleg “Long Range” in “Performance” različice ponudila še standardno izvedenko, ki je za slovenske kupce in našo kupno moč ključna. Avto pa je tako primerljiv z nekaterimi konkurenti tako po “številkah”, kot tudi ceni. Namreč Volkswagen ID.4 in Škoda Enyaq se s primerljivo opremo cenovno gibljeta okoli 55.000 evrov. Pri tem pa je potrebno poudariti, da je v vsej industriji Tesla tista, ki najbolj očitno narekuje trende in ustvarja zelo celovito izkušnjo e-mobilnosti. Temu na žalost ostali “igralci” še vedno le sledijo.

Zakaj je danes pravi trenutek za nakup električnega avtomobila

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!