fbpx

Kako pravilno prati in sušiti brisače, da bodo mehke kot nove

Foto: envato

Si vaše bricače po pranju postale grobe? Ali ste vedeli, da obstaja pravilen način pranja brisač, ki lahko podaljša njihovo življenjsko dobo in ohrani njihovo mehkobo? Poglejmo, kako oprati brisače!

Mehkoba brisač je ključna za izkušnjo udobja in razkošja v naših vsakodnevnih trenutkih nege. A kako prati brisače, da bodo ostale mehke?  Pri tem ne gre le za fizično lastnost materiala, temveč za občutek sprostitve, užitka ter senzoričnega zadovoljstva, ki ga prinaša.

Foto: Gustavo Fring / Pexels

Ko se zavijemo v mehko brisačo po tuširanju ali kopeli, občutimo nežnost, mehkobovlaken na koži, kar ustvarja prijeten občutek in dviguje kakovost našega vsakdana. Mehke brisače ne le dodajo dotik luksuza, temveč prinašajo tudi občutek domačnosti in varnosti. Njihov pozitiven vpliv na naše počutje nas opominja, kako pomembno je posvetiti pozornost tudi najmanjšim podrobnostim v našem vsakodnevnem življenju.

Vse prevečkrat smo priča temu, da brisače, namesto da bi nas objele s svojo mehkobo, postanejo trde in hrapave.

Kako prati brisače: kje delamo napako?

Kje sušite brisače? Na radiotorju? Foto: Gustavo Fring / Unsplash

Strokovnjaki pravijo, da je ključ do svežih in mehkih brisač v pravilnem pranju in sušenju.

Količina brisač v pralnem stroju

Prepoln pralni stroj otežuje dostop zraku, kar pripelje do tega, da material absorbira vlago in sčasoma postane trd. Da ustvarite mehkoba brisač, je ključno upoštevati pravilo, da perete manjše število brisač naenkrat.

Brisač ne peremo z drugimi oblačili

Prav tako je pomembno, da brisač ne peremo skupaj z drugim perilom, saj lahko različna vlakna povzročijo trenje in obrabo.

Sušite jih raje na zraku. Foto: Bernd Dittrich / Unsplash

Temperatura

Temperatura pranja je prav tako ključna – najbolj optimalna je 40 stopinj Celzija, saj višje temperature lahko hitro uničijo strukturo brisač. V nekaterih primerih pa je dovoljeno dvigniti temperaturo na 60 stopinj, da se znebimo bakterij.

Kako pravilno sušiti brisače?

Ključ je v počasnem in premišljenem procesu. Brisač ne puščajte na radiatorju, saj jim to lahko odvzame nežnost. Namesto tega jih posušite nekoliko počasneje na zraku. Tako boste zagotovili, da bodo vaše brisače vedno sveže, mehke in pripravljene na vsakodnevno uporabo. Za dodatno dozo mehkobe pa bo vedno poskrbel dober sušilni stroj.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.