fbpx

Kako preprečiti rosenje očal, ko nosimo zaščitno masko? 7 top nasvetov!

Rosenje očal zaradi zaščitne maske je lahko zelo nadležno!

Če nosite očala (zgolj zaradi mode ali pa ker brez njih ne morete), vas gotovo zanima, kako preprečiti rosenje očal, ko nosite zaščitno masko! Zdaj imate namreč na obrazu dva predmeta, ki morata medsebojno (so)delovati in opraviti svojo nalogo. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako preprečiti rosenje očal, ko nosimo zaščitno masko!

Naša očala se zamegljijo oziroma zarosijo iz zelo preprostega razloga: v trenutku, ko topel zrak pride v stik s hladnejšim, se leče očal zarosijo. Torej, kako preprečiti rosenje očal, ko nosimo zaščitno masko?

1. Ko si nameščate masko, bodite pozorni, kako je nameščena. Nosni predel mora biti pod očali, hkrati pa jo morate ob nosu stisniti, da boste omejili prehajanje toplega zraka neposredno na očala.

2. Pomembno je, da so naša očala čista, pri tem pa nam lahko pomagajo mokri robčki, namenjeni čiščenju očal. Njihov učinek ne bo trajal večno, vendar vam lahko pomagajo, če so vaša očala umazana ali mastna.

3. Če nimate pršila, ki preprečuje zarositev očal, poskusite očala spolirati s peno za britje. Pustite, da se posuši, potem pa očistite očala. Ta trik bi moral ustvariti prozoren sloj, ki ščiti pred zunanjimi delci.

Kako preprečiti rosenje očal, ko nosimo zaščitno masko? Poskusite s peno za britje!

4. Kako preprečiti rosenje očal, ko nosimo zaščitno masko? Na leče očal nanesite manjšo količino trdega mila. Pusitite nekaj časa stati, nato pa obrišite s krpo.

5. Glavni problem pri rošenju očal je pomanjaknje cirkulacije zraka. Izberite takšna očala, ki ne sedijo na licih, temveč so od njih nekoliko umaknjena. S tem boste povečali cirkulacijo.

6. Kupite si pršilo proti rosenju očal, to je resnično eden najpreprostejših načinov zaščite!

7. Nič ni hujšega kot pa rosenje očal med aktivnostjo. Ne samo, da to moti vaš pogled, ampak je lahko tudi nevarno. Zato vam priporočamo, da razmislite o lečah, kjer se boste meglenju oziroma rosenju popolnoma izognili.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!