fbpx

Najboljše aplikacije za spanje 2020: zdrav spanec je vreden največ!

Katere so najboljše aplikacije za spanje 2020, ki vas bodo zazibale v odličen in krepčilen nočni počitek? Za vas smo v uredništvu pripravili seznam, kjer se med najboljše aplikacije za spanje 2020 uvrščajo tako aplikacije s celostnim pristopom do spanca, kot tudi aplikacije, ki s svojimi prijetnimi zvoki zagotovijo hitro in uspešno uspavanje! Le katere je za vas?

V uredništvu smo pobrskali, katere so najboljše aplikacije za spanje 2020, tako za sistem Android kot tudi za sistem iOS. Izbrane so na podlagi njihove kakovosti, zanesljivosti in glede na mnenja uporabnikov. To so aplikacije za spanje, ki vam bodo pomagale, da premagate nespečnost, spoznate vzorce svojega spanca in odkrijete ključ do globjega in mirnejšega nočnega počitka!

Sleep Cycle

Sleep Cycle spremlja vaše vzorce spanja in ponuja podrobne statistike in grafe, s pomočjo katerih boste lahko razumeli, kaj se pravzaprav dogaja, ko zatisnete oči – ali pa kaj je tisto, kar moti vaš dober spanec. Aplikacija ima tudi pametno budilko, zasnovano tako, da vas nežno prebudi, ko ste v najlažji fazi spanja.

Nature Sounds Relax and Sleep

Šest naravnih sproščujočih skladb vam bo pomagalo, da začnete s t.i. avdioterapijo. Izbirate lahko med visokokakovostnimi zvoki vode, zvoki narave, živali, belim šumom in še več, ki so zasnovani tako, da vam pomagajo pri sprostitvi in spanju!

Sleep as Android

Ta aplikacija je zasnovana za sledenje vašemu ciklu spanja in meri njegovo kakovost glede na trajanje, primanjkljaj, odstotek globokega spanca, smrčanje, učinkovitost in nepravilnosti. Ti vpogledi v vaše vzorce spanja vam lahko pomagajo pri prilagoditvah, ki bodo naredil nočni počitek še boljši. Aplikacije je med drugim kompatibilna z več nosljivimi napravami, vključno z Wear OS, Galaxy Gear, Garmin in Mi Band.

Sleepa

Med najboljše aplikacije za spanje 2020 se uvršča tudi Sleepa, ki vključuje izvrstno zbirko zvokov visoke ločljivosti. Te lahko odlično pomešate v sproščujoč ambient, ki ste si ga pripravili v spalnici. Aplikacija ima med drugim tudi časovnik, namenje samodejni zaustavitvi. Izbirate lahko med 32 zvoki v štirih skupinah – dež, narava, mesto in meditacija – ter tremi vrstami belega šuma. Začnite se sproščati v spanec že danes!

Relax Melodies: Sleep Sounds

Ta aplikacija vam omogoča, da izberete zvoke in melodije, ki jih lahko prilagodite in med seboj premešate v Sleep Melodies, da se boste lažje uspavali. Poskusite lahko tudi s funkcijo Sleep Moves. Ta program za spodbujanje spanca vključuje vodene vadbe z blazino, ki vam pomagajo uživati v mirnem spancu, odobrili pa so jih celo zdravstveni delavci in strokovnjaki za spanje. Petdnevni programi in posamezne seanse lahko pomagajo doseči boljši in globok spanec, lajšajo stres in tesnobo, izboljšajo dremeže in še več.

Pillow Automatic Sleep Tracker

Pillow je pametni pomočnik za spanje za uporabnike iPhona. Aplikacija samodejno analizira vaše cikle spanja prek naprave Apple Watch ali pa prek telefona, ki ste ga imeli med spanjem v svoji bližini. Funkcije vključujejo pametno budilko, ki vas zbudi med najlažjo fazo spanca, sledenje trendom spanja, zvoke za pomoč pri uspavanju ter prilagojene vpoglede in nasvete za boljši nočni počitek.

Sleep Sounds

Sleep Sounds naredi točno to, kar poveže že s svojim imenom. Aplikacija namreč vsebuje visokokakovostne, pomirjujoče zvoke za boljši, nemoten spanec. Izbirate lahko med 12 prilagodljivimi zvoki narave in izberete čas trajanja s pomočjo časovnika, ki se po pretečenem času samodejno izklopi.

Slumber: Fall Asleep, Insomnia

Zbirka zgodb in meditacij, ki spodbujajo spanec, je zasnovana tako, da vam pomaga premagati nespečnost in da s pomočjo nje hitreje zaspite. Aplikacija vas popelje v stanje globoke umirjenosti, zaradi česar je enostavno odjadrati v spanec. Prav tako lahko prilagodite zvoke narave in učinke v ozadju, da ustvarite popoln ambient za miren spanec skozi vso noč. Zagotovo prava izbira za naš seznam Najboljše aplikacije za spanje 2020!

White Noise Lite

Včasih preprosto ne najdemo pravega zvoka, ki bi nam pomagal zaspati. Takrat si lahko ustvarimo svojega! In aplikacija White Noise Lite vam omogoča prav to. Posnamete lahko tudi svoje zvoke, ki jih boste pozneje predvajali v aplikaciji, ko boste potrebovali natančno ta zvok, da boste umirili svojo nespečnost!

Tide

Dober spanec je bratec osredotočenosti! Ko namreč pustimo, da naše misli ponoči preveč odtavajo, si preprečujemo, da bi se sprostili in se naspali. Aplikacija Tide združuje ti dve spretnosti (ja, hitro uspavanje je včasih kar prava spretnost), in sicer tako, da vam da na voljo orodja kot so časovniki, dihalne vaje, vnaprej posneti zvoki in vaje meditacije, s katerimi lahko sprostite svoje telo in se osredotočite na spanje.

Nature Sounds

Dokazano je, da je ambientalni hrup eden najboljših načinov, da zaspimo, saj nam pomaga ustvariti sproščujoče okolje, ki nam daje ravno pravšnji nivo decibelov, da utopimo svoje misli. Nature Sounds vam ponuja veliko možnosti za boljši in hitrejši spanec, vključno z morskimi valovi, slapovi in dežjem. Aplikacija ima tudi časovnik, s katerim se samodejno zaustavi.

Sleep++

Aplikacija Sleep++ je zasnovana za uporabo z uro Apple Watch, ki ima zelo natančne senzorje za spremljanje srca in gibanja, kar ji omogoča samodejno podajanje, kako dolgo in kako dobro ste spali. Časovnik spanja lahko nadzorujete tudi ročno, tako da lahko razvijete zavestne, pozitivne navade spanja!

Sleep Tracker ++

Naš seznam Najboljše aplikacije za spanje 2020 zaključuje aplikacija Sleep Tracker ++, ki tako kot aplikacija Sleep++ deluje skupaj z uro Apple Watch, s katero sinhronizira podatke o spancu. Prav tako lahko prilagodite občutljivost in senzorje ure, tako da so podatki o sledenju še natančnejši. V vzorce spanja lahko dodate opombe in ključnike (“hashtage”), da ugotovite, kje boste morda morali izboljšati svoje spalne navade in ukrepati, da bo nočni počitek boljši!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!