Kako preživeti sušno obdobje in kako v spalnico povrniti strast, pa tudi če ste samski?

Pomanjkanje intimnosti v odnosih pogosto vodi v razpad zveze.

Kaj se definira za sušno obdobje? Definicija tega je pri vsakem paru drugačna. Nemogoče je določiti točen čas – za nekatere pare je to lahko nekaj dni, za druge pol leta. Ljudje imajo namreč različne spolne potrebe.

Seksologinja Nikki Goldstein razkriva nasvete, kako preživeti sušno obdobje ne glede na to, ali ste poročeni, v razmerju ali samski.

Če ste v zvezi

Če ste v zvezi ...
Če ste v zvezi …

Če v vajini zvezi nimata spolnih odnosov, se najprej vprašajta, kako pomemben je seks v vajinem odnosu. Če odmislita sam spolni akt, katera dejanja vama še predstavljajo intimo? Ugotovita, kaj vama manjka v odnosu in najprej uredita to, seks bo prišel sam po sebi. Vrnita si dotike, poljube – pri intimnosti ne gre vedno za seks.

Za večino parov je pomembno, da uživajo v seksu kolikor lahko. In čarobnega števila “kolikokrat morata”, ni. Raziskujta skupaj s partnerjem. Najdita, kaj vam najbolj odgovarja. Naj ostane vajina spolnost zanimiva, kajti če bosta padla v monotonijo, bo seks sčasoma izginil.

Če ste poročeni

Če ste poročeni ...
Če ste poročeni …

Obstajajo tri stvari, ki morda povzročajo pomanjkanje seksa pri poročenih parih. To so čustva, življenjski slog in dolgčas. Bodita pozorna na svoje občutke. Sta drug ob drugem nezadovoljna? Ignorirata težave, ki se porajajo v odnosu? Je vajin seks postal dolgočasen? Sta utrujena, imata težave s spanjem? Se sploh še privlačita? Sta starša malih otrok?

Če želita nekaj spremeniti, se morata o vsem tem pogovoriti, saj si ne moreta brati misli. Z leti se spolne potrebe spremenijo, zato je pogovor za prepoznavanje teh sprememb in njihovih posledic več kot na mestu.

Nehajta nenehno iskati rešitve, ampak preprosto imejta spolne odnose, kajti prav seks je tisti, ki spodbuja željo po še več telesne ljubezni. Komunicirajta.

Če ste samski

Če ste samski ...
Če ste samski …

Kako preživeti spolno sušo, ne da bi znižali svoje standarde? Odgovor na vprašanje se ne skriva v iskanju potencialnega partnerja, ampak je ključ do rešitve masturbacija. Samsko obdobje je priložnost za odkrivanje dejanskih potreb in želja in zakaj ne bi v ta namen izkoristili samozadovoljevanja?

Ne potrebujete partnerja, to je odlična priložnost, da raziščete ljubezen do sebe in vaše želje. Imejte seks sami s seboj. Je veliko varnejše kot naključni seks, ki lahko sčasoma vodi v negativno spolno vedenje, tako s fizičnega kot čustvenega vidika.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Obstaja razlika med tem, ali te moški spoštuje, ali pa si te samo želi