Kako spremeniti prepričanje, da niste vredni ljubezni?

S svojimi mislimi si uresničite ljubezen.

Ljubezen je povsod. Samo pogledati moraš okoli sebe. Foto: Taylor Heery / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Se vam zdi, vas nihče nima rad? Zakaj hranite negotovosti v vas? Spremenite svoja prepričanja - zdaj!

Prvi korak je prepoznati to prepričanje, kar ni lahko, ker je skrito nekje v vas in ga čuva nihče drug kakor vaš ego. Ne dopušča vam, da sploh pomislite na ta občutek, ki se lahko skriva za aroganco, ambicioznostjo, močjo, kljubovanjem, kakor tudi za dobroto, strpnostjo in sprejemanjem.

Nahaja se v vaši zadržanosti do resnih zvez in izraziti potrebi po svobodi. V resnici niste sposobni trajnih odnosov, saj ne morete verjeti, da vas lahko nekdo ljubi – globoko in trajno.

Ko pogledate globlje vase, tam vidite žalostnega, ranjenega otroka, ki hrepeni po ljubezni in potrditvi. Kaj morate narediti, da mu pomagate?

Vadite občutek, da ste vredni in lepi

Sliši se malce čudno, kajne? Ampak, gre za to, da um sprejme to idejo in se navadi na ta občutek. Meditirajte, vizualizirajte. Naj vaš um sprejme misel, da ste draga, prijetna in lepa oseba, ki vzbuja v drugih spoštovanje in nasmeh.

Lepa si! Foto: Shayan Rti / Unsplash

Storite, karkoli, da vzbudite občutek, da ste si všeč, da ste sprejeti, cenjeni. In potem ostanite v tem občutku čim dlje in čim pogosteje – kot da bi namestili računalniški program. Nekajkrat morate klikniti in dovoliti umu, da obdela stvari in se končno namesti. In potem ga lahko začnete uporabljati.

Vadite, da življenjskih dram ne jemljete osebno

Življenja je sklop ljubezni in bolečine. Ko nimate ljubezni, podležete bolečini hrepenenja po njej, ki se kaže na milijon načinov. Ko ste preveč navezani na življenjske drame, padce, bolečine – se postavite v središče vesolja, kot to počnejo otroci.

Spomnite se, da ima otrok še eno izvirno in spontano lastnost – sposobnost, da v vsem vidi igro in se ves čas igra. Naučite se spet te sposobnost, ki je zaspala v vas.

Vadite, da vse razumete kot igro – tudi drama je igra, včasih zelo dobra, z zelo prepričljivimi udeleženci. Kdo piše ta scenarij? Vi. Ne igrajte scenarija drugih ljudi. Sestavite svoj scenarij in ga po potrebi sproti spreminjate.

Opazujte svoj um

Poslušajte, kaj govorite. Opazujte svoje misli, kako spodbujajo in ustvarjajo vaše občutke in dejanja. Poglejte nase, kakor da gledate film. Videli boste kakšni ste, ko se prepustite jezi. Glejte nase kakor na tujca in opazujte ali se vrti v začaranem krogu pomanjkanja samozavesti.

Foto: David Bacelj / Unsplash

Morda potrebuje le malo razumevanja in podpore. Ste začutili željo, da mu pomagate? Ustavite se in pričnite delati na sebi, sedaj veste, kaj potrebujete.

Poiščite ljubezen

Ljubezen je povsod, v vas in okoli vas. Poiščite takšno ljubezen, ki jo potrebujete. Prenehajte si govoriti, da vas nihče nima rad, ker s tem samo iščete potrditev za svojo nesigurnost.

Iščite ljubezen v majhnih stvareh okoli sebe. V nasmehu neznanca, prijazni gesti prodajalke, v lepoti narave. Ljubezen je tu, le ozrite se okoli sebe. Odprite oči in ji dovolite, da vas objame.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Življenje se začne šele, ko nehate ugajati drugim