Kako vedeti, da je on tvoj PRAVI partner in ne tvoj “projekt”?

Je ob vas pravi moški? Moški, ki vam je všeč točno takšen, kakršen je? Naj bo ljubezen ljubezen in ne spreminjanje drug drugega.

Ena najpogostejših težav v odnosih je, da ženske želijo s svojo ljubeznijo “popraviti” ranjenega moškega. Na vse načine se trudijo pomagati svojim partnerjem, a jim s tem dejansko sploh ne pomagajo, ampak jih skušajo le spremeniti.

Ko poskušate spremeniti nekoga, ki potrebuje “popravljanje”, upate, da boste prišli do točke, ko se zdijo stvari “popravljene”, “popolne”, a nikoli ne bodo. Sprejeti ga morate takšnega kakršen je, če njegovih napak ne morete sprejeti, si raje najdite drugega partnerja.

Znaki, da je on vaš pravi partner in ne vaš projekt

1. Vas ne ovira, ampak vas potiska najprej, spodbuja, da bi bili boljši.

2. Ne potiska vas stran od zasledovanja vaših sanj in strasti. Namesto tega vas podpira in bodri. Vliva vam upanje, v trenutkih, ko imate občutek, da ne morete več, da bi najraje odnehali.

3. Vajino prijateljstvo je tako močno, kakor vajina ljubezen.

4. Je vaš najboljši prijatelj, ki je ob vas tudi v trenutkih, ko ni vse popolno.

5. Razume pomen dajanja in prejemanja.

6. Zaveda se, da sta za uspešno razmerje potrebni dve osebi, ki vlagata v odnos, si prizadevata, da bosta imeli uspešno razmerje. Da bosta tam drug za drugega, ko eden pade, ko je utrujen, bolan, je drugi tam zanj.

7. Komunikacija mu je prioriteta.

Pravi moški je s teboj, ko divjajo orkani in sije sonce.
Pravi moški je s teboj, ko divjajo orkani in sije sonce.

8. Vas spodbuja, pokaže zanimanje in radovednost do vaše perspektive in potreb. Med nestrinjanjem si prizadeva doseči kompromis in se ne izogiba zahtevnemu pogovoru.

9. Ne boji se opravičiti. Partnerji v zdravih odnosih se opravičijo, ko se obnašajo slabo. V nezdravih razmerjih zanikajo svoje nespoštljivo vedenje. Partner, ki prizna, da se je zmotil, da je naredil napako, gleda na vas, kakor na enakopravnega partnerja.

10. Ne krivi vas in vas ne obtožuje, ko naredite napake. Partner, ki ne kaže s prstom na vas, ko naredite napako, ne glede na to kaj boste naredili, vam nudi sočutje in odpuščanje, ko se osredotoča na rešitev problema.

11. Ob vas je, ko imate težke dni, ko preživljate težke čase.

Oba se počutita ljubljena in zaželena.  Nekdo, ki se počuti kot vaš “projekt”, bo pričakoval, da boste večino dela opravil vi, ne bo se trudil. Začutili boste, da gre za enostransko razmerje.

Pravi partner je tisti, ki je tam za vas, ko se vam zdi, da vse razpada, da se vaš svet podira. Ne glede na to ali ste bolni, ali ste morda koga izgubili, so vas odpustili v službi ali karkoli drugega – on  je tam, da vam olajša bolečino.

Če ste z nekom, ki vedno najde izgovore, da ga ni ob vas, to ni oseba, ki bi si jo želeli ob sebi. Takšni osebi recite, brez oklevanja, zbogom. Vaš trud bo zaman, ne glede na to, kaj boste naredili zanj. Nekateri “projekti” niso vredni vašega časa. Najdite osebo, s katero bosta sprejemala napake drug drugega in si ne bosta želela spreminjati drug drugega. Partnerski odnos naj bo poln ljubezni in ne projekt, v katerem bo vse tako, kakor si želite le vi ali on.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!