fbpx

Tako veš, da ima moški strto srce?

Foto: Unsplash / Quinten de Graaf
Zadnjič posodobljeno: :

Odnos z moškim, ki ima strto srce je lahko zelo naporen. Tudi zato je pomembno, da prepoznamo simptome in ga razumemo in mu tudi pomagamo. Tudi moški namreč lahko imajo zlomljeno srce! In v kolikor počne tole, mu moraš pomagati!

Moški velikokrat zaradi družbenih norm svoja čustva prikazujejo nekoliko bolj prikrito. O njih ne govorijo, kot ženske in tudi zaradi tega prikrivajo svoje strto srce. A, če si njegova nova punca je dobro, da prepoznaš takšnega moškega – moškega, ki je zaradi srtega srca lahko vse prej kot tisto, kar je v resnici.

5 znakov, da ima moški zlomljeno srce:

Telesna govorica

Telesno govorico je težje prirejati resnici, kot tisto, kar poveste z besedami. Če moški veliko menca z rokami, se prisiljeno nasmehne, stoji potrto, … je velika verjetnost, da ga nekaj muči. Ni nujno, da se bo želel o svojih težavah pogovoriti .. in tudi to je potrebno spoštovati. Vendar pa je v takšnih trenutkih izjemnega pomena že, če mu ponudite vsaj varno okolje, kamor lahko pride in se izpove, če se tako počuti.

Zapre se vase.
Zapre se vase.

Zapre se vase.

Če se moški popolnoma zapre vase in se pretvarja, da ni nič narobe, v življenju pa je ravno šel čez neke težke stvari, je velika verjetnost, da v resnici precej trpi.

Pretvarja se, da je vse v redu.

Moški, ki je ravno izgubil pomembno osebo, žaluje – tudi če tega ne pokaže. Če se pretvarja, da je vse v redu, zraven pa se aktivno izogiba pogovoru o težki situaciji, so na delu morda obrambni mehanizmi. S tem ni nič narobe, vendar pa takšno vedenje na dolgi rok ni zdravo – nekoč se bo moral soočiti z izgubo in odžalovati.

Izogiba se oseb, ki so mu blizu.
Izogiba se oseb, ki so mu blizu.

Zapade v slabe navade.

Če niste v stiku s sabo, ko ste žalostni in trpite, se bo ta energija verjetno manifestirala tudi na drugih področjih življenja – in eden izmed možnih načinov je preko vedenja. Če moški zapade v slabe navade, ki ga poženejo v začaran krog, ko doživi kratke trenutke odrešitve, potem se počuti krivo, potem pa zopet išče hitre rešitve iz svoje bolečine, ga nekaj pošteno boli.

Izogiba se oseb, ki so mu blizu.

Moškemu, ki vas dobro pozna, je težje lagati kot samemu sebi. Če ima moški zlomljeno srce in se s tem ne more soočiti, se zna zgoditi, da se bo izogibal ljudi, ki so mu blizu. In ravno te osebe bodo najprej opazile, da nekaj ni v redu in ga bodo soočile s tem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!