fbpx

Kako zmanjšati jutranjo zabuhlost, oteklost in podočnjake: obraz razkriva vse vaše napake

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Oteklina zaradi spanja lahko traja ves dan in zaradi nje ste videti utrujeni, dehidrirani, starejši – zato je to nekaj, čemur se zagotovo želite izogniti.

Malce otečen obraz po spanju je povsem normalen pojav, s katerim se marsikdo srečuje vsak dan. Da bi lahko zmanjšali to oteklino, morate ugotoviti, kaj jo povzroča.

Zakaj je obraz po spanju otečen?

Koliko in kako spite, vpliva na videz vašega obraza.
Oteklino najpogosteje povzroči zastajanje vode v obrazu zaradi premalo ali preveč spanja. Zato morate spati osem ur in imeti kakovosten spanec, saj se bo to videlo na vašem obrazu.

Spanje na trebuhu

Če spite na trebuhu, samodejno obrnete obraz navzdol, kar bo zagotovo povzročilo otekanje obraza.
Najboljši način za preprečevanje tega je, da se izognete spanju na trebuhu in spite na hrbtu – tako bo vaš obraz zjutraj videti najbolj svež.

via GIPHY

Spanje z ličili

Ličila ne bodo povzročila le otekanja obraza, temveč bodo povzročila tudi rdečico in draženje. Druga negativna posledica tega je tudi pordelost v očeh. Preprosta večerna rutina odstranjevanja ličil in nanašanja kreme pred spanjem lahko prepreči jutranje otekanje obraza.

Nekatera živila in alkohol

Sem spadajo hitra hrana, visoko predelana hrana, prigrizki… Tudi alkohol vpliva na dehidracijo telesa in kot odgovor na to – telo zadržuje vodo.

Nekateri drugi razlogi

Menstruacija, alergije, okužba sinusov, upočasnjena ščitnica…

Kako takoj zmanjšati otekanje obraza

Na srečo obstajajo metode, ki vam bodo v zelo kratkem času pomagale zmanjšati ali popolnoma odpraviti otekanje obraza.

via GIPHY

Tukaj je nekaj izmed njih:

Umivanje z ledeno vodo

Je eden najhitrejših načinov za zmanjšanje otekline. Zagnal bo cirkulacijo na obrazu, otekel obraz se bo umiril v samo nekaj minutah. Umijte se s čim bolj mrzlo vodo in nato brisačo rahlo pritisnite na obraz.

Ohlajene čajne vrečke

Da, morda se sliši nenavadno hraniti čajne vrečke v hladilniku, vendar bo res pomagalo pri oteklem obrazu. Priporočamo, da je to kamilični čaj in da je vrečka vlažna, da lahko sestavine čaja delujejo na kožo.

Valjčki za obraz

Masaže obraza so lahko v veliko pomoč ne le pri zmanjševanju oteklin, ampak tudi pri preprečevanju nastajanja gub.

via GIPHY

Umivanje z ledom in kumarami

Umivalnik napolnite s hladno vodo, položite vanj ledene kocke, liste poprove mete, kamilico in zeleni čaj. Potopite obraz v umivalnik in držite obraz pod vodo čim dlje. To ponovite večkrat. Opazili boste takojšen učinek, vaš obraz bo takoj videti bolje. Ta metoda se imenuje krioterapija – povzroči šok, takoj vas bo prebudila, sprožila cirkulacijo in zmanjšala oteklino.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!