fbpx

Kam na perfekten enodnevni izlet z otroci!

Zunaj je perfektno vreme ... vi pa sedite doma in razmišljate kam bi lahko danes na izlet peljali svoje otroke. Zato vam predstavljamo te enostavne ideje za perfekten otroški dan!

Enodnevni izleti so zakon! Si že od nekdaj želite v Gardaland? Ali spoznati Dunaj z otroškimi očmi in z otroške perspektive? Otroka v sebi lahko prebudimo kjerkoli in kadarkoli, še posebno, če nam družbo delajo prav najmlajši. Predstavljamo vam tri imenitne ideje, kam na enodnevni izlet z otroki.

Enodnevni izleti so sicer lahko izjemno naporni, a izbrali smo nekaj takih izletov, ki so nadvse atraktivni in bodo nad njimi navdušeni otroci. Izbor treh izletov, ki so zakon!

Enodnevni izlet z otroki v Gardaland

Nad enodnevnim izletom v Gardaland bodo otroci nedvomno navdušeni. Največji zabaviščni park v Italiji blizu Verone ob Gardskem jezeru namreč ponuja obilo zabave in druženja. Medtem ko se zabaviščni park letos odpre 28. marca, je gardalandski Podvodni akvarij odprt celo leto. Z otroki se lahko tako kadarkoli odpravimo na popotovanje po podvodnem svetu, kjer bomo spoznali najrazličnejša naravna okolja pod vodo, tudi novo nastalo zavetje želv, se sprehodili skozi oceanski tunel, opazovali morske pse, kako se hranijo, in izvedeli neverjetne zanimivosti tega čudovitega sveta. Nad podvodnim svetom pa se bohoti zabaviščni park, ki staro in mlado navdušuje že vse od leta 1975. Danes, 40 let pozneje, park slovi po treh različnih svetovih – adrenalinskem, fantazijskem in pustolovskem, ki jih sestavljajo zabavne atrakcije, kot so Leteči otok, znameniti vlakec smrti Blue Tornado, Hiša čarovnij, Čarobna gora in še in še. Ni vrag, da otroci domov ne bodo odšli polni vtisov, predvsem pa utrujeni od glave do pet.

Gardaland je že od nekdaj nadvse priljubljena izletniška točka za družine z otroki.
Gardaland je že od nekdaj nadvse priljubljena izletniška točka za družine z otroki.

Enodnevni izlet z otroki na Dunaj in obisk znamenitosti za otroke

Že res, da se na prvi pogled zdi Dunaj nekoliko bolj resno mesto, ki je rastlo z visoko kulturo, toda enodnevni izlet v avstrijsko prestolnico bo očaral tudi najmlajše. Znamenitosti si lahko s celo družino ogledamo peš ali pa se podamo na starinski avtobus, kočijo s konji ali ladjico in si mesto ogledamo z druge perspektive. Ogledu arhitekture in muzejev, v katerih bodo otroci hitro začeli zehati, se lahko izognemo in skupaj z njimi obiščemo Otroški muzej Zoom, ki je primeren tudi za otroke, ki se še kobacajo, ali Minopolis, unikatno mini metropolo, oblikovano in zasnovano za otroke med 4. in 12. letom. Otrokom so prilgodili tudi raziskovanje Palače Schönbrunn, obilo zabave bodo našli pri igri v labirintu ali spoznavanju najrazličnejših vrst živali v živalskem vrtu Schönburnn. Nedvomno si bomo še kako zapomnili Tehnološki muzej, kjer bomo priča številnim eksperimentom, ki bodo obisk spremenili v pravo avanturo v vseh pogledih. Za konec nikakor ne smemo izpustiti znamenitega zabaviščnega parka Prater.

Enodnevni izlet z otroki v živalskem vrtu

Ljubitelji živali smo odprtih rok vabljeni v živalski vrt. Če smo se po ljubljanskem sprehodili že neštetokrat, se lahko zapeljemo do omenjenega na Dunaj ali v Zagreb v več kot 200 let star park Maksimir blizu centra hrvaške prestolnice. Seveda pa je za enodnevni izlet nadvse primeren tudi ZOO Ljubljana, ki v spomladanskem času postaja središče živahnosti, saj je iz svojih skrivališč kuka vse več živali. V našem živalskem vrtu prevladujejo sesalci in ptiči, najdemo pa tudi plazilce, dvoživke, žuželke, pajke in polže. V krajinskem parku Tivoli – Rožnik – Šišenski hrib, kjer se v Ljubljani nahaja Živalski vrt, lahko nekatere živali pobožamo in si ogledamo hranjenje morskega leva, slona, medveda in drugih živali. Poleti, ko so noči bolj tople, si lahko z malčki v okviru nočnega vodenja ogledamo, kaj živali počno ponoči ali tam celo prespimo v šotorih in se zjutraj odpravimo k medvedom na zajtrk. Ob praznikih in vikendih bodimo v prihodnjih mesecih še posebej pozorni, saj v živalskem vrtu organizirajo tudi dogodivščine z živalmi, kot so spoznavanje šimpanzov, najvišjih živali, kač in podobno.

V ljubljanskem živalskem vrtu se bodo otroci srečali s številnimi živalmi.
V ljubljanskem živalskem vrtu se bodo otroci srečali s številnimi živalmi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!