fbpx

Kam za prvomajske počitnice?

Prvi pomladni dan je nedavno potrkal na naše duri. Prvomajske počitnice se nam tako približujejo s svetlobno hitrostjo. Zakaj ne bi praznikov izkoristili za prijeten oddih v tujini? V članku si lahko preberete, kam na prvomajske počitnice: od oddaljenih do bližnjih krajev – prav vsi pa so v tem spomladanskem času še posebej čarobni in zanimivi.

Kam za prvomajske počitnice:

Uzbekistan

Pozna pomlad se v svoji pravi preobleki prikaže predvsem na Bližnjem vzhodu. V Uzbekistanu takrat cvetijo nasadi dreves marelic, mandljev in pistacij, bazarji pa se šibijo pod kilami dobrot in pisanega blaga. Še posebej priporočljiv je obisk Bukhare, ki spomladi gosti festival svile in začimb.

Uzbekistan je popolna izbira za avanturiste.
Uzbekistan je popolna izbira za avanturiste.

Norveška

V maju je še posebej čudovita Norveška. Hladnejše, osvežilne temperature nudijo dobrodošlo zavetje pred hitro bližajočimi se vročinskimi valovi. Neverjetna narava in urejena, pisana mesta so prava izbira za vse tiste z mešano krvjo kulturnika in potepuha.

Norveška nudi prijetno hladno zavetje.
Norveška nudi prijetno hladno zavetje.

Maroko

Maj je verjetno najboljši čas za obisk Maroka. Temperature so znosne, množica turistov pa je še ni tako velika. Maroko nudi dobro mero eksotičnega kulturnega pridiha, hkrati pa je prirejen evropejskim obiskovalcem.

PREBERITE ŠE: Za potovanje po Albaniji je potreben zanesljiv pick-up

Eksotični Maroko
Eksotični Maroko

Srbija

Za pustolovske prvomajske praznike ni treba kupiti dragih letalskih kart. Prelepo pokrajino in prijazne ljudi boste našli tudi na tleh nekdanje Jugoslavije, kamor se vse premalokrat ozremo. Raziskovanje Srbije je najboljše kar z avtom: preprosto, poceni ter podkrepljeno z odlično kulinariko.

Po lepe razglede se ni treba odpeljati zelo daleč.
Po lepe razglede se ni treba odpeljati zelo daleč.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!