fbpx

Kam ta vikend #13/2015

Pomladno prebujenje prinaša napete, slastne, gurmanske, festivalske, filmske, aktivne, muti-kulti vikende, ki bodo edinstvena sprostitev med spomladansko utrujenostjo in delom. Tokratni konec tedna resnično napoveduje bolj živahne mesece v letu, zato preverimo, kam ta vikend.

Petek

Vikend začenjamo z drugim in tudi zadnjim dnem Slovenskega oglaševalskega festivala (SOF), ki velja za osrednji letni dogodek oglaševalske stroke v Sloveniji. V četrtek in petek bomo v Grand Hotelu Bernardin prisluhnili razpravam o aktualnih strokovnih vprašanjih ter izmenjevali znanja, izkušnje, ideje in poglede na nadaljnji razvoj stroke.

Medtem ko se bomo, v primeru lepega vremena, v središču prestolnice crkljali ob kulinaričnih dobrotah Odprte kuhne, lahko Multi-Kulti-Nariko okusimo v dvorani Kolpern na Stari Savi na Jesenicah. Na 3. festivalu mednarodne kulinarike se bo s svojimi jedmi med 16. in 20. uro predstavilo 21 etičnih skupin, ki jih bo pospremil pester kulturno-zabavni program.

Še en festival se obeta ta vikend, in sicer bo svojo prvo edicijo doživel 1. Femme Festival ženstvenosti, ki bo Cankarjev dom zasedel med 26. in 28. marcem. Po četrtkovi otvoritvi nas v petek in soboto med 10. in 20. uro čakajo najrazličnejše delavnice, na katerih se bo predstavilo 800 mednarodnih razstavljalcev.

In kam za vikend zvečer? Izbire je več kot dovolj. V ljubljanskem klubu K4 se obeta napeta plesna noč z Danielom Bellom, domača zasedba Holahoop bo svirala v Orto Baru, King Foo v klubu Zoo, Patetico bodo s svojimi melodijami preplavili Salon uporabnih umetnosti v Mariboru, Elvis Jackson pa bodo svoj novi album Radio Unfriendly tokrat predstavili v novogoriški Mostovni.

Sobota

Po 13 letih miru in tišine svoja vrata končno spet odpira Kino Bežigrad, ki bo slavnostno otvoritev za starejšo publiko doživel 26. marca s filmom Strelec – Krvava pogodba (Gunman), dva dni pozneje, v soboto, pa bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši. Ti bodo lahko uživali na pravem Palačinka partyju in si ogledali novi animirani film Domov (Home).

Vsekakor pa se nam v soboto še ni treba takoj vrniti domov. Športno društvo Tabor spet vabi na lov na zaklade iz druge roke na Garažno razprodajo pomlad 2015. Med 10. in 16. uro bomo v veliki dvorani Športnega društva Tabor v Ljubljani lahko brskali za modnimi, pohištvenimi, glasbenimi, knjižnimi in otroškimi izdelki.

Po nakupih pa v Italijo v Padovo na koncert legendarne zasedbe UB40. V pripravah na poletje bomo lahko v živo doživeli velike uspešnice, kot so Food fot Tonight, Red Red Wine in Can’t Help Falling in Love. Na zdravje!

Nedelja

Izlet v Italijo lahko podaljšamo do nedelje in se zapeljemo še do Milana, kjer bo nastopil trenutno zelo zaželen rock dvojec Royal Blood. Če si zamislimo, kako bi skupaj zveneli The White Stripes, The Black Keys, Japandroids in podobni izvajalci, je jasno, da bo brightonski tandem poskrbel, da se bo konec tedna še kako iskrilo.

Lahko pa nedeljo preživimo na domačih tleh. Vse bolj priljubljeni dogodek Urbani gladiator se širi v Portorož, kjer bomo med 8. in 16. uro s svojo ekipo na trasi Piran – Lucija – Soline premagovali ovire in preizkusili svojo vzdržljivost.

Aktivno nedeljo začinimo še s slastnimi spomladanskimi dobrotami in vikend zaključimo, kot smo ga začeli. Svoje borbončice bodo v Brestovici pri Komnu razvajali na 9. Br’stovski špargljadi, v okviru katere se bo odvila tudi 9. Br’stovska koloosmica oziroma rekreativno kolesarjenje po cestah in poteh na Krasu ter 3. Špargljev pohod po okoliških vzpetinah, sledovih soške fronte in sosednjih zamejskih vaseh. Kakšen odličen vikend!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.