fbpx

Kam ta vikend #15/2015

Ker sta sonce in kulinarika odličen par, bo ta konec tedna minil v duhu teh nam nadvse ljubih simpatij. Poleg gurmanskega razvajanja bomo plesali, kolesarili in navijali. Na mestu je zdaj torej vprašanje – kam ta vikend?

Petek

Obožujemo prekrasne petke, zato lahko tudi prihajajočega začnemo na Odprti kuhni, medtem ko se ob 16. uri na različnih lokacijah po Ljubljani začenja tretji mednarodni vikend festival All That Swing Festival 2015. To pomeni, da se obetajo trije dnevi plesnih delavnic z učitelji, obarvani s swing glasbo, obenem pa je to tudi odlično ogrevanje za petkov večer. Glasbene izbire bo namreč več kot dovolj. V prestolnici bodo na Orto festu žgali Backstage, Pink Panker in X-Zone Nitropunk, v Placu 33/45 Etia Creations predstavlja: Junge Junge, V K4 prihaja Dickster, Happy Ol’McWeasel bodo obnoreli eMCe plac v Velenju, v Žamencih bodo ozračje razvneli Mi2 in Drugo dugme, v Hiši Mladih v Ajdovščini pa Hamo & Tribute 2 Love.

Sobota

Vikend prinaša še en uigrani par – pivo in burger. Pogačarjev trg bo namreč prvič letos zasedel Pivo & Burger Fest in se tako spremenil v pravo okuševalnico slovenskih in uvoženih piv ter gurmanskih burgerjev vseh tipov, velikosti in oblik. A nikar se ne nasitimo preveč. Zvečer se bosta v dvorani Tabor v Mariboru za naslov svetovnega prvaka v super velterski kategoriji po verziji WBF pomerila naš domači boksar Dejan Zavec in Belgijec armenskih korenin Sasha Yengoyan, zato moramo biti pripravljeni na razburljivo navijanje in napet dvoboj!

Seveda pa je ena od možnosti tudi nekoliko bolj umirjen sobotni večer. V Zagreb prihaja eden najpomembnejših skladateljev 20. stoletja, italijanski skladatelj filmske in klasične glasbe Ennio Morricone, ki ga zagotovo ne gre zamuditi.

Nedelja

Nedelja. Oh, ta prekrasen zadnji dan v tednu. Pričnemo ga lahko na kolesu in se ob 9. uri zjutraj prikažemo na Trgu francoske revolucije v Ljubljani. Odkolesarili bomo že četrti The Classics Experience dogodek v tej sezoni in se poklonili legendarni klasiki Paris – Robaix.

Na Kongresnem trgu pa se bomo lahko poklonili modnim oblikovalcem, ki bodo središče prestolnice za tri dni spremenili v novo prizorišče ljubljanskega tedna mode – Ljubljana Fashion Week (LJFW). S kolekcijami za jesen in zimo 2015/2016 se bo na modnih revijah sprehodilo več kot 20 oblikovalcev oziroma njihovih blagovnih znamk.

No, zdaj veste, kam ta vikend?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!