Kam ta vikend #14/2015

Velikonočni in še podaljšan. Ta vikend se nam nikakor ne bo godlo slabo. Ravno nasprotno! Poleg velikonočnih pojedin si konec tedna priredimo tako, da bomo v njem resnično uživali. Kam torej ta vikend?

Petek

Na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani se je v četrtek, 2. aprila, za tri mesece, vse do 2. julija, zasidrala mednarodno priznana razstava 1001 Inventions – 1001 izum, na kateri se bomo tako tudi pri nas lahko že ta vikend sprehodili med odkritji zlate dobre islamske civilizacije.

Če si bomo v petek slučajno vzeli prost dan, se lahko že zjutraj zapeljemo na Obalo, kjer se ob 10. uri začne 23. Velikonočna jadralna regata, ena od treh najpomembnejših regat v Evropi za razred Optimist, ki bo potekala od petka do nedelje. Organizatorji letos pričakujejo med 400 do 500 jadralci iz 14 držav, zato bo vikend na morju nedvomno še kako razburljiv.

Na drugem koncu Slovenije, v Mariboru, pa lahko od petka do nedelje minglamo na Festivalu Scena 2015, ki se ob 20. uri uradno začenja na ŠTUKu. Trije koncertni dnevi bodo postregli z odličnim glasbenim izborom. V petek bodo oder zasedle zasedbe Lipstick Stain, Infected, Lost Void, Insession, The Neighbours, Okttober in Leonart. ORTO fest v Ljubljani, ki bo vsak večer v aprilu zaslužen za ortofestovsko koncertno norijo, pa bodo v petek zasedli Noctiferia.

Sobota

Sobota bo dan D za deseto obletnico legendarne Luže na Krvavcu. Ta bo razveselila predvsem tiste, ki se še nočemo posloviti od zimskih radosti. Tokratni jubilejni program adrenalinskega dogodka bo seveda najbolj obsežen do sedaj, zato nekaj drži kot pribito: po krvi se bo pretakala enormna doza adrenalina, saj bo sobota aktivna, polna zabave, snega in presenečenj.

Za mlajše ustvarjalce bo sobota zanimiva v Art centru Pionirskega doma, kjer bodo oblikovali stebre in arkade iz lepenke in papirne mase po navdihu Plečnikovih in drugih arhitekturnih mojstrovin. V kreativni krog brezplačnih delavnic so vabljeni otroci od 5. do 15. leta starosti.

Filmofili pa zvečer v kino, Kino3Dvor vabi! V Kinodvoru v prestolnici se bo med 31. marcem in 6. aprilom zvrstilo pet filmov, ki si jih bomo nenasitni filmoljubi ogledali s 3D očali. V soboto ob 17. uri si animirani film Coraline s predfilmom Koyaa – Roža ogledamo v družbi otrok.
https://www.youtube.com/watch?v=LO3n67BQvh0

Nedelja

Velikonočno nedeljo preživimo bolj umirjeno. Ob 9. uri se na nedeljskem izletu po parku Tivoli v Ljubljani lahko naučimo kaj novega o pticah, ki se zadržujejo v grmovju ali visoko na drevesih, in prisluhnili njihovemu petju.

Zvečer pa bomo po vseh velikonočnih pojedinah lahko zapeli kar sami. Ali vsaj plesali. Na ekskluzivno Playboyevo velikončno VIP zabavo v goste prihaja Brina Knauss v družbi Alexa Ranerra in Playboyevih zajčic. K4 Roza v klubu K4 bosta razživela Zois & Marta, za velikonočne glasbene barve na Colours Special v Zoo-ju bo poskrbel Andrew Jamer Gustav, v Niagara Lounge Baru v Mariboru nas bodo s svojimi ritmi zazibali Muff, v Izoli v Hangarju pa Marina Martensson.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Svetovni dan živali – Se spomnite, kdo je zmagal lani?