fbpx

Kam ta vikend #16/2015

Popotovanje od odrskih umetnosti do čokoladnih festivalskih grehov. Preko koncertnih vikend vrhuncev, veslaškega jezdenja valov in strašne filmske Kurje polti. Že vemo, kam ta vikend?

Petek

Vikend začenjamo z 19. festivalom sodobnih odrskih umetnosti EXODOS, ki nas bo med 17. in 21. aprilom pod naslovom Bodoči arhivi: fokus Afrika popeljal na črno celino. Gledališke odre in druga kulturna prizorišča v Ljubljani bodo tako zasedli najrazličnejši umetniki, plesalci, glasbeniki in drugi ustvarjalci.

Zdi se, da bo petek dan za začetke, saj se v Radovljici tedaj začenja tudi najbolj sladka in greha vredna čokoladna prireditev 4. Festival čokolade, za katero organizatorji obljubljajo, da bo še večja in še boljša. Letos se slovenskim ponudnikom čokoladnih slaščic in dobrot namreč pridružujejo tudi tuji, zato ni vrag, da petek ne bo slasten za prste obliznit. Nikakor pa ne bo le kulinarično obarvan. Kulturčkanje nadaljujemo tudi zvečer, ko se lahko v hrvaško prestolnico zapeljemo na koncert Bena Frosta, ki z albumom A U R O R A dan po koncertu v Kinu Šiška prihaja tudi v zagrebško Močvaro.

Sobota

Čeprav morje za kopanje še ni prav vabljivo, je cvetoča Obala nadvse očarljiva in vredna, da soboto izkoristimo za pravi morski izlet. Veslači, obrišimo prah s svojih desk in vesla v vodo, obeta se veslaška avantura Starboard S-adventure izziv na morju! Na morski trasi med Portorožem, Piranom in Sečoveljskimi solinami se bomo lahko pognali na valove, se preizkusili v veslanju in se zabavali v najrazličnejših aktivnostih.

Če bo res vreme slabo, kot ga napovedujejo, bo sobota idealna za Horror Film Festival Kurja polt 2015, ki bo v Slovensko Kinoteko in Kinodvor v Ljubljani med 16. in 19. aprilom s peščico izbranih čistokrvnih grozljivk pripeljala strah in trepet ter poskrbela za nasršene kocine.

Kocine pa bodo stale pokonci tudi v podzemlju Kluba K4, kamor po 11 letih končno spet prihaja Andy C, pionir drum’n’bassa, ki slovi po odlično izpiljenih izdelkih lomljenih ritmov in naelektrenih setih. To bo bobenbasovska veselica in pol!

Nedelja

Dan zemlje se bliža, zato ga tri dni prej lahko praznujemo na nedeljo. In to na aktivno nedeljo. Prav v okviru bližajočega se svetovnega dneva Zemlje se lahko v Kopru ob 11. uri družimo na dogodku Longboard: GreenSkate Slovenija 2015 in se z longboardom zapeljemo po kolesarski stezi vse do Portoroža. Medtem bo zasedena tudi steza na hipodromu Stožice v Ljubljani, saj se bodo tu znova odvijale Kasaške dirke in ob 14. uri odprle sezono na hipodromu. Vsekakor jo lahko ob koncu tedna sami uberemo po pohodniških stezah. Med tednom je premalo časa, da bi se odpravili navkreber, zato preverite nekaj predlogov, kam na enodnevni izlet v hribe.

Nedeljski večer naj bo rezerviran za umiritev ob dobri glasbi. SNG Drama Ljubljana bo ob 19. uri gostila Vasko Atanasovski Trio, v Kulturni dom Krško pa ob 19.30 v okviru turneje Napravimo to deželo spet sproščeno! prihajajo Laibach.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.