fbpx

Kanali Amsterdama so ponovno zamrznili in postali čudovita kulisa za drsanje

Foto: Instagram @polabur

Hladni val, ki je te dni zajel Evropo, nam daje priložnost, da uživamo v tako zaželenih zimskih radostih. Nizozemci, natančneje prebivalci Amsterdama, so spet pritegnili pozornost sveta s svojimi očarljivimi drsališči - zmrznjenimi kanali mesta.

Največja gneča je nastala na površju zgodovinskega kanala Prinsengracht s številnimi avanturisti, ki so želeli preizkusiti, kako je drsati po središču mesta. Nazadnje je bila takšna priložnost nazadnje leta 2018. Pojav je navdušil številne drsalce, ki so lahko preizkusili nov poligon za to najljubšo zimsko aktivnost, še posebej v času, ko večina vsebin v evropskih mestih zaradi pandemije koronavirusa ni na voljo.


Nekateri so se sprehodili po ledenih kanalih, drugi pa celo igrali hokej. Nažalost so številni drsalci povzročili razpoke na ledu in so morali zaradi varnostnih razlogov prekiniti z drsanjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polina ♏️ Полина (@polabur)


Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!