fbpx

Kateri je najboljši VPN 2020? To so najboljši ponudniki VPN 2020!

Zadnjič posodobljeno:

Omislite si najboljši VPN 2020 in tako zavarujte svoj domači internet in vaše osebne podatke. To so najboljši ponudniki VPN 2020!

Kateri je najboljši VPN 2020, ki vam bodo nudil dodatno zasebnost med brskanjem po spletu? Tisti, ki ne veste, kaj je VPN oziroma čemu služi, naj kar takoj povemo, da gre za storitev, katere cilj je drugim preprečiti, da bi videli, kaj počnete na internetu in pa da ustavite dostop do vaših osebnih podatkov, ko uporabljate javni Wi-Fi. Najboljši VPN 2020 bo vse te podrobnosti “skril”.

Ohranjanje zasebnosti vaših osebnih podatkov je namreč vse bolj pomembno, še posebej, ko uporabljate javni internet, saj ponudniku te storitev omogočite, da vidi, kaj počnete v spletu, v nekaterih primerih pa so lahko vidni tudi občutljivi podatki. Paranoja ni potreba, a je s količino osebnih podatkov, ki si jih danes izmenjujemo na spletu, smiselno, da jih zaščitimo pred radovednimi očmi.

Preverili smo, kateri so najboljši ponudniki VPN 2020 oziroma kateri je najboljši VPN 2020, s katerimi bodo vaši podatki varni.

SurfShark

SurfShark je v zadnjih letih pošteno “zagrizel” v trg VPN-jev in ponudil “morilske” storitve s privlačno ceno. Če se namreč odločimo za njihov letni plan, bomo storitev dobili že za približno 2 evra mesec. Še več, trenutno (v času redakcije) poteka akcija za črni petek 2020, kjer ponujajo znižano ceno in dodatne tri brezplačne mesece koriščenja njihovih storitev. In ne boste našli veliko konkurentov, ki bi se temu lahko sploh približali. Poleg tega bo en račun pokril več naprav – prenosni računalnik, tabličnih računalnik in nekaj telefonov. Teoretično bi lahko uporabo omogočili tudi prijateljem in družinskim članom.

Toda uspeh te storitve VPN s sedežem na Britanskih Deviških otokih ne temelji izključno na ceni. Je namreč uporabniku prijazen izdelek, kjer je programska oprema popolnoma brez komplikacij. Vse, kar boste zares videli, so možnosti za “Hitro povezovanje” in pa “Vse lokacije”, ki ju spremlja ikona za nastavitve. Ali je ta raven podrobnosti (ali pomanjkanja le-teh) blagoslov ali pomanjkljivost, je v celoti odvisno od vaše perspektive.

Kot že povedano, je ta storitev namenjena varovanju vas in vaše spletne identitete. SurfShark je svojim protokolom OpenVPN UDP, TCP in IKEv2 dodal še nov protokol WireGuard. Poleg tega se ponaša z zasebnim DSN-jem in dodatno plastjo varnosti z dvojnim preskokom VPN-ja. Uspešno se spopada z odklepanjem omejenega dostopa do Netflixa, BBC iPlayerja, Disneyja+ in drugih.

Ponujajo tudi 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, kar vam daje dovolj časa, da storitev preizkusite, preden se zavežete za daljše obdobje.

Tehnični podatki: SurfShark

Dela na: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Odklepanje: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Podpora 24/7: Da | Preizkusna doba: 30 dni | Število strežnikov: 1.700+ | Lokacije strežnikov: 100+ | Države: 63 | Maksimalno število podprtih naprav: Neomejeno

Za nakup: super cena; neomejeno število naprav; uporabniku prijazen vmesnik; odlično odklepanje strani

Pomanjkljivosti: “zgolj” dobra hitrost; manjka nekaj funkcionalnosti

NordVPN

NordVPN se najmanj ujema oziroma kar premaga skoraj vso konkurenco na skoraj vseh področjih! V veliki meri je za to zaslužen protokol NordLynx po meri, ki omogoča, da so povezave z oddaljenimi strežniki še hitrejše in zanesljivejše.

Predvsem pa tukaj navdušujejo ravni varnosti. Čeprav standardno ponuja šifriranje AES-256 – tako kot ameriška vlada – lahko vklopite tudi sistem Double VPN, pri katerem je vaš internetni promet šifriran ne samo enkrat, temveč dvakrat. Priročno je vedeti, kje je vaša anonimnost na internetu najpomembnejša, še posebej če uporabljate javni internet ali pa morda “torrente”.

Zavidljivo je tudi število strežnikov – teh je do 5.000 v približno 60 državah – sočasna povezava pa je mogoča na šestih napravah.

Tako kot njegova konkurenca, tudi NordVPN ponuja močno zaščito pred uhajanje DSN-ja, razširitve proxy za brskalnike Chrome in Firefox ter možnosti plačila, ki vključujejo Bitcoin, Paypal in kreditne kartice. Zelo močan je tudi pri odklepanju Netflixa in drugih storitev. Da je res vse tako, kot mora biti in da se podatki ne beležijo, vsako leto pri NordVPN opravijo temeljito revizijo (PricewaterhouseCooper).

Če bi pri uporabi VPN-ja naleteli na težave, imate na njihovi spletni strani odlične koristne vodnike in nešteto člankov. Vedno vam je na voljo chatbot in odlična podpora strankam v živo 24/7.

NordVPN ima na voljo nekaj možnosti plačila, vključno z mesečnimi naročninami in posebnimi ponudbami. Če ga želite preizkusiti, imate tudi tukaj na voljo 30-dnevno garancijo za vračilo denarja.

Tehnični podatki: NordVPN

Dela na: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Odklepanje: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Podpora 24/7: Da | Preizkusna doba: 30 dni | Število strežnikov: 5.400+ | Lokacije strežnikov: 80+ | Države: 59 | Maksimalno število podprtih naprav: 6

Za nakup: protokol NordLynx; kakovostna uporaba na mobilnih naprav in na namizju; briljantnost pri odklepanju strani; odlične možnosti pri naročanju na storitev

Pomanjkljivosti: uporabniška izkušnja bi še vedno lahko bila boljša

Express VPN

Express VPN ponuja več kot 3.000 strežnikov na 160 lokacijah v 94 državah. Njegovih pet hkratnih povezav bo več kot dovolj za večino uporabnikov, poleg seveda fantastičnih aplikacij na Windowsu, Macu, Androidu, iOSu in Linuxu. Prav tako ga je zelo enostavno uporabljati na pametnih televizorjih, PlayStationu, Xboxu in routerjih.

Storitev že uporablja šifriranje AES-256 in vrsto drugih protokolov (vključno z IKEv2, OpenVPN in L2TP / IPsec), s katerimi bodo vaši podatki varni. Morda pa je najbolj razburljivo to, da je začel uvajati svoje lasten protokol Lightway, ki skuša povečati hitrost in zanesljivost. A gre poudariti, da gre že v osnovi za izjemno hitro storitev, ki omogoča bliskovite hitrosti med strežniki v več državah.

Uporaba je enostavna, saj VPN uporablja intuitivna orodja, ne glede na to, na kateri napravi ga uporabljate. Nastavitve je tako mogoče prilagoditi tako za profesionalce, kot tudi za neizkušene uporabnike.

Pri mnogih ljudeh najboljši VPN 2020 pomeni VPN, ki bo odlično odklenil “zablokirane” spletne strani/pretočne storitve, ki v naši državi niso na voljo. ExpressVPN brez kančka težav odklene tako Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Primer Video kot tudi Disney+. Kar zadeva dodatne funkcije, ta storitev kar ne neha presenečati. Imajo možnost plačila z Bitcoini, podporo P2P, zaščito pred uhajanjem DNS-ja, res zanesljivo delovanje ter jasno politiko brez beleženja aktivnosti, ki so jo preverili neodvisni revizorji. Pohvalijo se lahko tudi z odlično podporo za stranke, kjer je na voljo 24-urni klepet v živo.

V času redakcije ponuja ExpressVPN popust na svojo letno (49 %), kar pomeni, da vas storitev na mesec stane okoli 6 evrov. Če niste zadovoljni, lahko še vedno izkoristite 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, kar pomeni, da lahko storitev 30 dni preizkušate, preden se ji zares zavežete.

Tehnični podatki: ExpressVPN

Dela na: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Odklepanje: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Podpora 24/7: Da | Preizkusna doba: 30 dni | Število strežnikov: 3.000+ | Lokacije strežnikov: 160 | Države: 94 | Maksimalno število podprtih naprav: 5

Za nakup: enostavna uporaba na vseh napravah; vrhunsko šifriranje; hitri strežniki v več kot 90+ državah; podpora 24/7 v živo

Pomanjkljivosti: manj simultanih povezav kot pri nekaterih konkurentih

Hotspot Shield

Hotspot Shield je vedno ponujal navdušujoč brezplačni VPN, vsekakor pa je v zadnjem času zelo močno izboljšal svoj premium VPN. Kar pomeni, da je vse bližje najboljšim!

Za razliko od brezplačne možnosti dobite v premium različici popoln dostop do 1.800+ strežnikov v več kot 80 državah, podporo za povezovanje do 5 naprav, podporo strankam 24/7 in seveda popolno blokiranje oglasov. To je še dokaz, da boste za nekaj evrov mesečno dobili resnično odlično storitev VPN!

Morda se te specifikacije na papirju v primerjavi z drugimi konkurenti ne zdijo tako sijajne, toda testiranja so pokazala, da ima Hotspot Shied eno očitno prednost – in to je hitrost. Če je to vaša prioriteta (morda ste “gejmer”, “streamer” ali “torrenter”), potem bi znal biti to vaš najboljši VPN 2020. Njihov protokol Catapult Hydra mu pomaga doseči nekaj najhitrejših in najbolj doslednih hitrosti prenosa, ki jih lahko vidimo (330-410 MB)!

K uporabi na Windowsu, Macu, Androidu in iOSu so dodali še funkcionalnosti za Linux, routerje in pa pametne televizorje. Funkcija SmartVPN, ki vam omogoča, da izberete spletna mesta, ki jih bo VPN obšel, je še en dobrodošel dodatek, še posebej, če ga želite uporabljati za na primer le za brskanje in pretočne storitve.

Če se na storitev naročite za več kot en mesec, je to lahko cenovno najugodnejši VPN na trgu. Če poskusite in niste zadovoljni, potem imate na voljo 45-dnevno garancijo za vračilo denarja.

Tehnični podatki: Hotspot Shield

Dela na: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Odklepanje: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Podpora 24/7: Da | Preizkusna doba: 45 dni | Število strežnikov: 1.800+ | Lokacije strežnikov: 110+ | Države: 80+ | Maksimalno število podprtih naprav: 5

Za nakup: neverjetna hitrost povezovanja; zelo enostavna uporaba; razumna cena

Pomanjkljivosti: mobilna aplikacija bi lahko bila izboljšana

Drugi najboljši ponudniki VPN 2020, ki jih lahko preizkusite

IPVanish

Za nakup: lasti si in upravlja s svojimi strežniki; močne aplikacije, ki jih je moč kofigurirati; boljše delovanje od povprečja; vključenih 250 GB shranjevanja v oblaku

Pomanjkljivosti: ne odklene iPlayerja ali Amazona; potreboval bi nove protokole

Private Internet Access

Za nakup: ogromno število strežnikov; aplikacije z veliko funkcionalnostmi; dobra cena

Pomanjkljivosti: brez revizij varnosti; občasne težave s hitrostjo

CyberGhost

Za nakup: aplikacije za namizje imajo veliko funkcij; odlično delovanje; podpora za »torrente«

Pomanjkljivosti: aplikacija za iOS je premalo močna; brez revizij varnosti

Windscribe

Za nakup: neomejeno sočasno število povezav; brezplačna storitev z do 10 GB podatkov na mesec; jasna in podrobna politika zasebnosti

Pomanjkljivosti: manj strežnikov kot konkurenca; ni podpore v živo

ProtonVPN

Za nakup: brezplačna različica z neomejeno pasovno širino; kakovostni odjemalci; veliko funkcij

Pomanjkljivosti: manjše (a rastoče) omrežje

HideMyAss! VPN

Za nakup: ogromno strežnikov (250+); hitrejši kot marsikatera konkurenca; enostavna uporaba

Pomanjkljivosti: občasne težave z aplikacijo

VyprVPN

Za nakup: močni odjemalci, ki se lahko konfigurirajo; strogo nebeleženje podatkov; odličen za pretočne vsebine

Pomanjkljivosti: občasne težave na Windowsih; občasno prepočasno delovanje

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.