fbpx

Kavarna Stow: dom pravih kavoljubcev

Kavarna Stow: dom pravih kavoljubcev

V Mestnem muzeju Ljubljana nas čaka pravi raj za kavoljubce. Tam namreč domuje kavarna Stow oziroma Stow Speciality Coffee Shop, ki se lahko pohvali z lastno pražarno, dvema akademijama (ena je v Mariboru, druga pa v Kamniku) in seveda kavarno. Njihovo poslanstvo je iskanje in ponudba najkakovostnejših sezonskih kav in okušanje le-teh na način, kot ga do zdaj nismo bili vajeni.

Osnovne Informacije
Naslov
Stow Speciality Coffee Shop
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15
Ljubljana
Urnik
Ponedeljek: zaprto; torek, sreda, petek, sobota, nedelja: od 10.00 do 18.00; četrtek: od 10.00 do 21.00
Kontakt
070 700 040

Kavarna Stow je usmerjena v ponudbo sveže pražene Specialty kave. Gostom želijo omogočiti okušanje kav na način, kot ga do zdaj niso bili vajeni. Poleg sezonskih kav in hišnih mešanic, ki jih pripravljajo na ikoničnem aparatu za espresso La Marzocco, uvajajo v slovenski prostor novo kulturo pitja z Brew barom. Ročno pripravljene kave ponujajo v Chemexu, Aeropressu, V60, Ice Dripu in po novem tudi na Ibriku, na katerem nam bodo pričarali vonjave Istanbula. Poleg redne ponudbe kave ponujajo tudi eksotične in redke sorte, kavne cvetove, napitke iz cascare (lupinice kavnih češenj) in še bi lahko naštevali.

PREBERITE ŠE: Gig: kraj, kamor se boste vedno radi vračali

V čudovitem ambientu vam pričarajo izkušnjo pitja kave, kot je niste poznali.
V čudovitem ambientu vam pričarajo izkušnjo pitja kave, kot je niste poznali.

Za ravnotežje ob kavi so pripravili ponudbo vrhunskih slovenskih in tujih vin, piv iz lokalnih mikropivovarn, čajev Althaus, dnevno juho ter ponudbo slanih in sladkih domačih pit.
V kavarni redno organizirajo delavnice in dogodke, ki so namenjeni ljubiteljem in poznavalcem kave, kjer redno predstavljajo najbolj inovativno in trendovsko procesiranje kave, redke sorte arabik iz najbolj priznanih svetovnih farm proizvajalk, kot so La Palma & El Tucan, Coffea Diversa
Trgovinski del kavarne ponuja nakup sveže pražene kave za domov, čajev Althaus in opreme za bariste.

Galerija – kavarna Stow: dom pravih kavoljubcev

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.