fbpx

Kdaj je Black Friday 2021 (črni petek 2021)?

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Zagotovo tudi vas zanima, kdaj je Black Friday 2021 oziroma kdaj je črni petek 2021! To je praznik potrošništva, ki v združenih državah Amerike sledi Dnevu zahvalnosti (Thanksgiving Day). Tudi v Sloveniji na ta dan trgovci, po zgledu Združenih držav Amerike, pripravljajo številne popuste.

Kdaj je Black Friday 2021 oziroma kdaj je črni petek 2021?

Letos bo praznik nakupov padel na 26. november 2021. Popuste seveda lahko pričakujete že veliko prej, a praksa je, da prav na black friday (črni petek) iztržite največ – tako na spletu kot v trgovini. Kot se verjento spomnimo, smo lansko leto lahko nakupovali le v spetnih drgovinah, saj je so bile zaradi covid-19 in “lockdowna” zaprte fizične prodajalne. To pomeni, da lahko letos pričakujemo pravo norišnico, saj trenutno kaže, da bo javno življenje ostalo odprto. Za spletne trgovine pa se bo ta “prazni” zagotovo podaljšal še v Cyber Monday, ki bo 29. novembra 2021.

Black Friday 2021 pri največjem spletnem trgovcu – Black Friday brez DDV na Amazon Business

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV na Amazon.de lahko kupujejo brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Tako poslovna darila lahko kupite za neto vrednost. REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Foto: Envato

Kaj se najbolj splača kupovati na Black Friday 2021 (črni petek 2021)?

Videoigre

Ni skrivnost, da večina trgovcev zniža cene vseh videoiger, četudi so te stare le nekaj dni ali mesecev. Dobre kupčije boste opravili tudi, če se naročite na mrežno storitev Xbox Live ali Playstation. Tudi na uradni strani Nintenda boste našli razumne popuste.

Igrače

Trgovci vedo, da se v prazničnem času najbolj prodajajo ravno igrače, zato je črni petek najboljši čas za nakup vročih igrač leta.

Pametne naprave

Zdi se, da Apple, Google in Amazon močno izkoriščajo svoj nadzor nad pametnim trgom – cene njihovih novejših generacij so vse prej kot nizke, a kakšne starejše modele pametnih naprav lahko dobite za občutno nižjo ceno.

Obutev

Črni petek in cyber monday naj bi bila najboljša dneva za nakupovanje športnih čevljev, ponekod tudi športne opreme.

Česa se ne splača kupovati na Black Friday 2021 (črni petek 2021)?

Elektronika

Pogosto se zgodi, da potrošniki mislijo, da je črni petek najboljši dan za nakupovanje dražje elektronike – sicer drži, da so takšni izdelki na popustu, vendar boste veliko več prihranili, če jih kupite na začetku novega leta, ko pridejo nove generacije in se zniža cena starih.

Oblačila

Najboljše kupčije za oblačila boste dobili na koncu nakupovalne sezone, torej po praznikih in v času razprodaj.

Nakit

Ker je nakit izjemno darilo, praznični čas ni najboljši za nakupovanje slednjega. Počakajte na sezonska znižanja.

Potovanja

Če na črni petek vidite zanimivo ponudo za potovanje, morda vseeno počakajte. Vse je namreč odvisno od časa potovanja in lokacije – če se ti dve ujemata, lahko ogromno prihranite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!