fbpx

Kdaj je pravi čas za poroko?

Foto: Eugenivy / Unsplash

Kdaj je pravi čas za poroko? Vprašanje, ki si ga vedno znova postavljamo in vprašanje, o katerem razmišljajo številni psihologi in psihoterapevti.

Tokrat vam bomo predstavili nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali videti sebe, svoje želje in občutke, vse zato, da boste sprejeli pravo odločitev, ki vam bo zagotovila prihodnost, ki si jo želite.

Čas je, da razbijemo tabuje!

Torej…

Ne zanašajte se na komentarje okolice

Poroka je osebna odločitev.

Psihoterapevti poudarjajo, da je večina ljudi pod pritiskom okolice z različnimi novicami, kakor recimo, da so se njihovi vrstniki poročili, ali opozarjajo na pomen samega dejanja poroke in sklenitve zakonske zveze.

Jasno je, da vam starši ali prijatelji želijo najboljše, vendar je to njihov osebni pogled. Kar je najbolje zanje, morda ni za vas, zato sledite svojemu osebnemu občutku. Ne dovolite, da zapadete v krizo, ker vas okolica primerja z drugimi ljudmi – ostanite to kar ste.

Poroka je vajina odločitev. Foto: Jan Pictures / Unsplash

Poroka je izključno vaša in odločitev vašega partnerja, o tej temi se vam ni treba pogovarjati z okolico. Ljudem, ki vas dušijo, odkrito povejte, da je to vaša odločitev, bolj vas bodo spoštovali in razumeli, da ste odločni in neodvisni, da ne potrebujete njihove pomoči.

Ugodite sebi in partnerju

Naj vas družba ne omejuje, poskušajte ugoditi sebi in ljubljeni osebi, da bo vsak dan napolnjen z ljubeznijo in pozitivno energijo. Ne opustite medsebojnih dogovorov. Držite besedo, vaša odločnost in disciplina lahko odnos le še okrepita.

Zgradite popolno zaupanje in mir v odnosu s partnerjem in se zavedajte, da bo vedno kdaj pa kdaj prišlo do kakšnih prepirov. Psihoterapevti opozarjajo, da ne bi smeli šteti let zveze, temveč se osredotočiti na njeno kakovost.

Naj vaju povezuje ljubezen. Foto: Samantha Gades / Unsplash

Če ne čutite, da ste s partnerjem duhovno dovolj povezani, da bi se poročili in ste skupaj na primer pet let, in to od vas vsi pričakujejo, sledite sebi.

Delajte na kakovosti svojega odnosa pred poroko, da boste lahko uživali v ljubezni vse življenje. Ko boste prepričani, da ste pridobili popolno zaupanje in občutek razumevanja ter s tem globok mir v odnosu, boste v svojem srcu vedeli, da je čas za poroko vajine ljubezni.

Sledite sebi, svojim željam in potrebam!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!