Kdaj oditi na zmenek po ločitvi?

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Kdaj? Kako? Zakaj? Nešteto vprašanj se poraja v vaših mislih. Zmenki po ločitvi so težavni, ni priročnika, ki bi vam podal navodila.

Ne glede na to, morate upoštevati nekaj nasvetov, ki vam in novemu partnerju lahko olajšajo celoten proces.

Preden se odločite, da boste v svoje življenje spustili novo osebo, se morate prepričati, da je vaša ločitev pravilna in dokončana. Preden greste na zmenek z nekom, si morate dati čas in prostor, da zacelite rane prejšnjega razmerja.

Nova oseba ne spada v vaš nedokončani odnos, saj se ji ne boste mogli popolnoma predati, če še vedno s seboj nosite odprta vprašanja iz ločitve. Torej, pred nadaljevanjem zaključite ločitev.

Ste dejansko spet pripravljeni na zmenke? Se lahko čustveno predate brez kančka bolečine in misli na bivšo osebo? Ne pojdite na zmenek, le zaradi tega, da bi pozabili na bolečino ali premagali osamljenost ali jezo. Ali samo zato, ker potrebujete nekoga, da, ne boste sami. Ne obljubljajte nekomu ljubezni, če še niste pripravljeni nanjo.

Ne iščite novih razmerij, če niste zaključili starega. Foto: Filipp Omanovski / Unsplash

Ste pripravljeni otrokom predstaviti novo osebo? Z bivšim morate določiti trdna pravila, da boste lahko novemu partnerju namenili čas in pozornost. Če tega ne storite, ne morete pričakovati, da bo novi partner razumel vašo dinamiko. Z bivšim se pogovorite o tem, kaj je najbolje za otroke. In ta pogovor bi morali opraviti preden, se podate v novo razmerje. Če imate zaradi otrok še vedno bitke za skrbništvo, bodite iskreni in jasni glede tega.

Preden greste v novo razmerje, ugotovite, kaj v resnici želite. Če ste bili dolgo v razmerju in se še vedno prilagajate novemu, otrokom, ločitvi, boste morda potrebovali nekaj časa, da se prilagodite novim okoliščinam. Če ste še zmedeni in izgubljeni, zmenki morda niso najboljša ideja, ker se ne boste mogli popolnoma predati svojemu novemu partnerju. Vaši standardi bodo morda zamegljeni. Pomembno je, da ugotovite, kaj si resnično želite, in si natančno določite prioritete.

Ne pozabite, da ste starš in ne samska oseba! Foto: Arseny Togulev / Unsplash

S svojim bivšim si morata postaviti jasne meje Po ločitvi se ne morete srečevati z drugimi, kakor da ste samska oseba brez obveznosti, še posebej, če imate otroke in ste še vedno nekako povezani s svojim bivšim. Lahko pa vsaj razmislite o občutkih svojega novega partnerja in o tem, kako bi oni dojemali vaš odnos z bivšim. Prav tako bi se morali postaviti na njihovo mesto in videti, kaj bi in česa ne bi sprejeli, če bi bili v tej situaciji.

Če ste še vedno žalostni in vas obdaja bolečina od posledic ločitve, ne pojdite v novo razmerje, ker tudi če najdete nekoga, ki je bolj razumevajoč ali bolj združljiv z vami, to ne pomeni, da boste ob njem pozabili na ločitev, ki vas še razjeda. Bodite odkriti do sebe in njega. Ga res lahko ljubite, ne da bi pomislili na bivšega? Zasluži si vašo iskreno ljubezen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!