Foto: Netflix

Kdaj se vračajo najbolj priljubljene serije z novimi sezonami?

La Casa de Papel, Bridgerton, Lupin, Dead to Me

Zadnjič posodobljeno: :

Kdaj bodo na sporedu nove sezone najboljših serij, kot so You, Sex Education, Stranger Things, Succesion, Euphoria, itd.?

Pandemija je ustavila različne panoge industrije in jih za vedno spremenila. Med drugim tudi filmsko in televizijsko, zaradi česar zamujajo številne premiere, ki smo se jih v zadnjih mesecih veselili. Kdaj bodo torej na sporedu nove sezone najljubših uspešnic, tako iz Netflixa kot iz drugih pretočnih storitev, oziroma kdaj jih lahko pričakujemo?

Lupin (2021– )


Lupin je fenomenalna francoska serija z začetka tega leta, ki je publiko razveselila z Omarjem Syjem v glavni vlogi. Napovednik za drugi del serije je že izšel, kar je potrdilo sume, da je bila serija posneta do konca, a se je prepolovila na dve sezoni. Pretočni velikan Netflix je potrdil, da drugi del prihaja to poletje!

La Casa de Papel (Money Heist, 2017– )


Najbolj gledana tujejezična serija na Netflixu je lani, ravno med karanteno, izdala svojo četrto sezono, ki je za mnoge najboljša in najbolj nora doslej. Kar nekaj časa je trajalo, da je produkcija potrdila tudi peto sezono (avgusta 2020), ko so še dodali, da se »rop končal«, kar seveda pomeni, da je to zadnja sezona serije. Snemanje pete sezone naj bi se končalo februarja letos. Čeprav se je govorilo, da bodo nove epizode na voljo že aprila letos, se to ni uresničilo. Zaenkrat še ni natančnega datuma, vendar je Netflix potrdil, da naj bi serija izšla do konca leta 2021. Nekateri so celo mnenja, da se lahko zgodi, da bo peta sezona prepolovljena, prva polovica pa bo na malih ekranih avgusta.

Bridgerton (2020– )


Ljubitelje Bridgertona je zagotovo razveselila novica, da prihaja tudi druga sezona te izjemno priljubljene serije, ko naj bi se težišče zgodbe premaknilo k premaknilo k lordu Anthonyju Bridgertonu. Vendar se je snemanje začelo šele letos spomladi, kar pomeni, da je malo možnosti, da bomo spletke visoke družbe iz Londona spremljali še pred samim koncem leta 2021. Morda dobimo nove dele serije spet okoli božiča!

You (2018– )


Tretji del zgodbe o sociopatu Joeju Goldbergu in njegovih obsesijah je na poti do gledalcev! Čeprav Netflix še ni potrdil natančnega datuma, so povedali, da bomo lahko nove dele serije gledali še letos. Snemanje se je začelo novembra lani, poleg obstoječih pa smo dobili še nekaj novih likov, ki bodo Joeju zagotovo še bolj zapletli življenje. Po šokantnem preobratu je v tretji sezoni serije mogoče skoraj vse!

Sex Education (2019– )


Ena najljubših najstniških serij, ki na navdušujoč način obravnava resne tematike, bo dobila tretjo sezono. Je ena najuspešnejših Netflixovih serij, ki spremlja najstnike in najrazličnejše stiske, s katerimi se soočajo – na smešen in ganljiv način hkrati. Tretja sezona je bila potrjena februarja 2020, vendar je bilo zaradi pandemije snemanje končano šele letos marca. Novo sezono je torej mogoče pričakovati enkrat letos. Nekateri tuji mediji trdijo, da bi jo lahko dobili že julija ali avgusta, vendar uradne potrditve ali napovednika še vedno ni.

Dead to Me (2019– )


Linda Cardellini in Christina Applegate sta tandem, ki nas je v seriji Dead to Me leta 2019 popolnoma presenetil. Zgodba o dveh ženskah, ki ju vežejo bizarna usoda in grozljiva dejanja, se je nadaljevala v drugi sezoni lani spomladi. Lansko poletje je ustvarjalka serije Liz Feldman potrdila, da je na poti že tretja sezona serije! Snemanje traja od januarja do sredine aprila, zato tuji mediji ugibajo, da bi serija lahko prišla na Netflix že to jesen.

Stranger Things (2016– )


Čeprav še nimamo natančnega datuma izida četrte sezone, lahko z gotovostjo trdimo, da snemanje serije Stranger Things spet poteka. Z objavo na uradnem Instagram profilu produkcije, ki smo jo lahko ujeli oktobra lani, smo prejeli potrditev, da je ekipa spet v akciji. Če bodo nadaljnja snemanja potekala gladko, lahko pričakujemo, da se bomo v bizarni svet Hawkinsa vrnili v drugi polovici letošnjega leta.

Stevardesa (The Flight Attendant, 2020– )


Kaley Cuoco je v genialni uspešnici Stevardesa za seboj uspešno pustila Velike pokovce, saj je za vlogo stevardese, ki se nekega jutra zbudi ob mrtvecu, prejela številna priznanja. HBO je potrdil, da se zgodba nadaljuje tudi v drugi sezoni. Snemanje se še ni začelo, zato bo serija verjetno izšla šele v prvi polovici leta 2022.

Evforija (Euphoria, 2019– )


Euphoria je ena tistih serij, kjer drugo sezono preprosto že predolgo čakamo. Poleti 2019, ko je izšla prva sezona s podpisom Sama Levinsona in osvojila na stotine priznanj za prikaz generacije Z in njenih težav, je bila druga sezona takoj potrjena. Snemanje se je začelo le nekaj dni preden se je moral svet zaradi širjenja epidemije ustaviti. Na srečo so se med obema sezonama Levinson, Zendaya in Hunter Schafer dogovorili, da bodo posneli dve posebni epizodi, Rue in Jules, kjer smo lahko dobili vpogled v oba protagonista. Snemanje druge sezone se znova začne 5. aprila, zato si bomo lahko serijo ogledali šele v začetku leta 2022.

Nasledstvo (Succession, 2018– )


Če še niste pogledali serije Nasledstvo, je to zagotovo eno od naših priporočil za prvi prosti večer. Dramatičen razplet dogodkov in odnosov v družini Roy, ki upravlja enega največjih svetovnih medijskih konglomeratov, je povsem osvojil kritike in gledalce. Po dveh sezonah je HBO potrdil še tretjo, a na žalost je Nasledstvo še ena serija, kjer se je zaradi pandemije snemanje začasno ustavilo. Igralska zasedba se je januarja letos vrnila na snemanje, vendar so producenti za portal Deadline razkrili, da bodo datumi izdaj odvisni od pandemije, cepljenja in same hitrosti produkcije. Najverjetneje bo serija na HBO vrnil konec leta 2021 ali v začetku leta 2022.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Filmski napovednik: Hitri in drzni 9 (2021)