Ko “metuljčki” izginejo: ženska popolno razloži, kako je videti ljubezen po petih letih

Foto: IG couple4lovers
Zadnjič posodobljeno: :

"Metuljčki v trebuhu" danes veljajo za klasični simptom zaljubljenosti in ljubezni. Vendar so mnogi v dolgotrajnih odnosih zelo razočarani, ko ti metuljčki izginejo.

To je eno uporabnico Tumblrja spodbudilo, da opiše, kako je videti njena zveza po petih letih. V svojem sporočilu odlično opiše, kako skupno življenje spremeni ljubezen.

Minilo je 5 let, odkar sem v zvezi. Vsak dan na družabnih omrežjih opažam objave o tem, kako biti v zvezi z moškim svojega življenja pomeni imeti nenehno metuljčke v trebuhu.

Mnogi verjamejo, da je ljubezen resnična le, če ti vsakič, ko ta oseba vstopi v sobo, srce hitreje zaigra, da se vsako noč crkljata, preživita čas prepletena v postelji in vsako noč zaspita objeta.

Lahko vam povem, da temu sploh ni tako. Vsaj pri meni ne …

Takoj, ko začneta živeti skupaj, metuljčki izginejo. Vaše srce ne zaigra več vsakič, ko ga vidite. Namesto tega se vse umiri. Ko ste z njim v isti sobi, se počutite mirno in varno.

Ko se stisnete s to osebo, vaše srce utripa počasi, zvok njenega dihanja pa vas potolaži in uspava. Niste več na vrtiljaku občutkov, ste doma.

Ne spite več objeti in prepletenih udov. Namesto tega udobno spite drug ob drugem, zelo pogosto se obrneta s hrbtom drug proti drugemu. Kljub temu se vsako noč ujamete, da se približate njegovi roki ali pa ga pobožate po laseh, ko spi.

So noči, ko moj speči fant skozi sanje seže na mojo stran postelje ali pa me preprosto potegne k sebi, kot bi otrok potegnil plišasto igračko. Takrat sem njegovo udobje, varnost in mir.

Ob zori, ko je še ves svet mračen in zaspan, se mu ugnezdim na prsi in vdihnem njegov vonj, preden se spet potopim v sanje.

Poljubi niso več tako strastni in romantični kot nekoč. Jih je pa zdaj več. To so hladni poljubi od sladoleda, lepljivi poljubi z marmelado. Obstajajo tudi poljubi “grem v službo” in poljubi “samo še en poljub za na pot”.

Obstajajo zaspani jutranji poljubi, ki me prebudijo bolje kot kateri koli alarm. Ali obstaja lepši način za začetek dneva?

Obstajajo tudi poljubi za lahko noč, poljubi, ki pravijo “Vesel sem, da ljubim tebe in ne koga drugega” ali “Kako čudovita si z živalmi”. V supermarketu so tudi kratki poljubi. Ko je okoli vaju gneča in glasno, se nagneta drug proti drugemu, se iščeta, se najdeta.

Ne pošiljate več sporočil, v katerih si vsako uro izjavljate ali potrjujete ljubezen. Ljubezen je zdaj samoumevna.

Od romantičnih izbruhov ljubezni sta zdaj napredovala do internih šal, povezanih s skupnim življenjem. V javnosti si izmenjata poglede začudenja, zamere, navdušenja – imata svoj mali svet.

Odnos ni pravljica. Ne ognjemet in fanfare. No, vsaj preneha biti po začetku.

Namesto tega je zveza tih ritem ljubezni in skrbi. V vaši duši ne gori ogenj, temveč plamen, ki vas ogreje, ko se udobno potopite v spanec.

In to obožujem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je 7 lastnosti pravih moških, ki vedo, kaj potrebuje močna ženska