fbpx

Ko se počutite izgubljeni, ne pozabite, da imate dom v svojem srcu!

Foto: Pipe Gil / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Varnost, ki jo iščete, ne obstaja. Je začasna. Ali navidezna. Ljubezen, ki jo iščete, ni v srcu nekoga drugega, ampak v vašem. Odnos, po katerem hrepenite, je tisti, ki ga vzpostavite sami s sabo. Vi ste vaš dom.

Tukaj ste, da se naučite, da ne potrebujete razmerja, a da nič ni vzdržno, če niste povezani sami s seboj. Tukaj ste, da gradite svoje življenje. In ne da bi samo skočili v življenje, ki ga že živi in ga je ustvaril nekdo drug.

Ste oseba, ki jo čakate. Vi ste ljubezen svojega življenja in protagonist svoje zgodbe. Vaša ljubezen je v vašem srcu. Vaš navdih, vaša motivacija, vaša ljubezen – je v vaših mislih.

Ne potrebujete nikogar, tukaj ste sami.

Tistih, ki so z vami, skupaj z vami na vaši poti, ne smete jemati samoumevne, vendar jih ne smete uporabljati za to, da se počutite varno in dobro, ker to ni njihova naloga.

Dom je v tebi. Foto: Candice Picard / Unsplash

Ne potrebujete nikogar, da bi vam dal varnost, nihče vam ni dolžan dajati zagotovil, da je vse v redu. Vaša naloga je, da se počutite varno sami s sabo, da zagotovo veste, da se boste soočili z vsem na svoji poti in da vse, kar naletite na poti, plemeniti vaše življenje in širi vašo perspektivo.

Svet je varen, če se počutite varno sami s seboj. Dokler pa v srcu ne boste doma, se ne boste sprijaznili s svetom. Ker boste nenehno zahtevali, da so stvari drugačne, kot so. Nenehno boste pričakovali, da bodo ljudje izpolnili vaša pričakovanja in boste jezni, da tega ne počnejo. Zaradi tega se boste nenehno zapletli v svoje strahove in pričakovanja.

Dom ni kraj, ni ideja, je način obstoja.Je način iskanja prisotnosti v vseh stvareh, da razumete, da nič ni mišljeno, da bi bilo popolno, ampak je vse nova izkušnja, ki je še niste imeli in je morda nikoli več ne boste imeli.

Sreča je v tebi. Foto: Candice Picard / Unsplash

Graditi dom v sebi pomeni, da boste dobro, ne zato, ker bo vse potekalo tako, kot ste si zamislili in načrtovali, ampak zato, ker se boste prilagodili, tudi če ne bo vse v redu. Graditi dom v sebi pomeni, da se boste vedno premikali naprej, ne zato, ker vam ne bo težko pustiti stvari, ampak ker boste zmogli težke stvari.

Tukaj ste, da razumete izvor lastnega obstoja, vse, kar ste in kar ustvarjate. In se vedno lahko vrnete domov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!