fbpx

Kolesarji, pozor, to so prvi ultra kul smerni kazalci za kolo

Kolesarji, pozor, to so prvi ultra kul smerni kazalci za kolo

Smerne kazalce že dolga leta poznamo kot nepogrešljive sestavne dele cestnih motornih vozil. Ali se vam ob tem poraja vprašanje, zakaj moramo ob vožnji s kolesom smer zavoja še vedno nakazovati z roko?

Podjetje Zarathustra je predstavilo svetilni sistem za kolesa, ki vključuje smerne kazalce in zavorne luči. Sestavljen je iz skupno 20 LED-svetil. Ustvarjalci so navdih pri oblikovanju našli pri kazalcih Audijevega modela A8.

Naprava nemškega izvora je izdelana iz aluminija. K dobremu oprijemu obeh ročajev, ki med seboj komunicirata preko brezžičnega omrežja, prispevata usnjeni prevleki. Sistem je mogoče uporabiti tudi za razsvetljavo ali kot varnostne utripalke.

Svetleči obročki utripajo usklajeno in drugim udeležencem v prometu na ta način sporočijo, v katero smer bo kolesar zavil. Senzorji, ki jih je potrebno pritrditi pod vsako ročico zavore, zaznajo, kdaj se kolesar začne ustavljati, in sprožijo zavorno luč rdeče barve.

Po zaslugi novega svetilnega sistema se boste v prometu počutili varno.
Po zaslugi novega svetilnega sistema se boste v prometu počutili varno.

Vodoodporne ročaje lahko po uporabi brez težav odstranite in napolnite z energijo. Stopnjo napolnjenosti baterije je mogoče spremljati preko aplikacije za pametne telefone, ki deluje na napravah z operacijskim sistemom iOS ali Android. Ta uporabnikom prav tako ponuja možnost upravljanja s svetlostjo in barvo luči.

Ta uporabnikom prav tako ponuja možnost upravljanja s svetlostjo in barvo luči.
Ta uporabnikom prav tako ponuja možnost upravljanja s svetlostjo in barvo luči.

Svetilni sistem je del kampanje na platformi za množično financiranje Indiegogo. Prvi podporniki ga bodo dobili že za 79 $ (preračunano 69 €), medtem ko bo cena v redni prodaji znašala 199 $ (preračunano 174 €).

Dodatne Informacije

Več informacij:
indiegogo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!