Koliko ur tedensko delu posveti Donald Trump?

Donald Trump, predsednik Združenih držav Amerike, opravlja zelo odgovorno službo. Ali ste se kdaj vprašali, koliko časa ji dejansko posveča? Verjetno ne boste presenečeni, če vam povemo, da bistveno manj kot njegovi predhodniki.

Dokumenti, ki jih je pridobila revija Politico, razkrivajo, kako pravzaprav poteka predsednikov delovni teden. Raziskovalci so proučili obdobje od ponedeljka, 22. oktobra, do petka, 26. oktobra 2018.

Iz dokumentov je razvidno, da naj se njegov delovni dan nikoli ne začne pred 11.30. V dokumentih naj bi bilo opazno veliko število premorov, med katerimi lahko počne, karkoli se mu zahoče. Predsednik je v torek odmoru namenil kar 9 ur, medtem ko si je med ostalimi dnevi za počitek skupaj vzel do 2 uri in 45 minut. Z drugimi besedami to pomeni, da naj bi njegov povprečni delovni dan  tako trajal vsega 3 ure.

Njegov povprečni delovni dan naj bi tako trajal vsega 3 ure.
Njegov povprečni delovni dan naj bi tako trajal vsega 3 ure.

Ob tem je treba vedeti, da evidenca ni upoštevala več telefonskih pogovorov, ki jih je Trump opravil s tujimi voditelji, in nenapovedanih sestankov. To vsekakor ni nič nenavadnega, saj mora biti kot predsednik svetovne velesile vseskozi dosegljiv.

Analiza se je osredotočila na enega izmed redkih tednov, v katerem Trump ni vsaj enega dneva preživel na igrišču za golf. V času svojega predsedovanja je namreč kar 149 od skupno 647 dni namenil temu športu. Zanimivo je, da je prav zaradi tega, ker se preveč posveča golfu, Trump pogosto kritiziral bivšega predsednika Obamo. Slednji je na igrišču preživel dvakrat manj časa kot prvi, in sicer 333 od 2920 dni predsedovanja.

Veliko časa naj bi namenil igranju golfa.
Veliko časa naj bi namenil igranju golfa.

Menite, da bi moral Trump delu posvetiti več časa ? Roko na srce pa lahko priznamo, da bi tudi večina od nas s pridom izkoriščala ugodnosti v takšni službi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
politico.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Psihologi pojasnjujejo 6 stvari, ki jih v naših sanjah nikoli ne bomo mogli narediti oziroma doživeti