Kolo Angell: električno kolo z zaslonom na dotik na krmilu, lahko kot peresce

Kolo Angell

V svojem zadnjem projektu se je francoski oblikovalec Ora-ïto združil s prav tako francoskim podjetnikom Marcom Simoncijem, s katerim sta ustvarila kolo Angell. Elegantno električno kolo tehta le 13,9 kilogramov, z zaslonom na dotik na krmilu pa ponuja pametno in preprosto vožnjo po mestu.

Idejo za kolo Angell lahko pripišemo Simonciju, ki si je pred tremi leti zastavil pomembno vprašanje: “Kaj če bi naredili najboljše električno kolo?” S pomočjo oblikovalca Ora-ïte mu je uspelo. Tako je nastalo čudovito kolo iz aluminija in ogljikovih vlaken.

Na krmilu je zaslon na dotik, ki uporabniku omogoča, da je na tekočem z vremenskimi napovedmi, informacijami o kakovosti zraka, nivojem baterije, hitrostjo in porabljenimi kalorijami. Kolo Angell se ponaša tudi z odstranljivo baterijo, ki tehta manj kot 2 kilograma, in hiperboličnimi lučmi. Baterija se napolni v dveh urah, da pa bodočega lastnika ne bi skrbelo, ima baterija tudi samodejni sistem zaklepanja, ki jo ščiti pred krajo.

Kolo Angell ima na balanci zaslon na dotik.
Kolo Angell ima na balanci zaslon na dotik.

Poleg tega, da gre za eno najlažjih električnih koles na svetu, kolo Angell uporabnikom ponuja tudi tri različne načine vožnje: prosto vožnjo, navigacijsko vožnjo in športno vožnjo, z maksimalno hitrostjo 25 km/h ter avtonomijo 70 kilometrov.

Kolo je na voljo v črni ali srebrni barvi in je na voljo za naročilo po ceni 2.690 evrov. Proti plačilu so na voljo številni dodatki, kot so blatniki, lesene košare, čelade, zaščitne maske za obraz, itd.

Galerija: kolo Angell

Dodatne Informacije

Več informacij:
angell.bike

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako preprečiti rosenje stekel na avtu: odličen trik, s katerim se okna nikoli več ne bodo rosila!