fbpx

Konceptualni umetniški dogodek: Globalno segrevanje možganov v Stari mestni elektrarni

Stara mestna elektrarna bo čez deset dni gostila svojevrsten umetniški dogodek Globalno segrevanje možganov. Aleksander Legen svoje večplastno videnje sveta projicira skozi široko umetniško polje pri tem išče simbiozo med likovno estetiko, dogodkom in opazovalcem samim.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Stara mestna elektrarna
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost

Konceptualni umetniški dogodek Globalno segrevanje možganov je trenutek, ko skupaj zaživijo različne umetniške zvrsti (slikarstvo, kiparstvo, kostumografija, filozofija, design ter pisana beseda) in opazovalca popeljejo v nov svet večplastnih percepcij.

V poplavi namišljenih pomembnosti se izgubi bistvo vsake družbe. To bistvo je človek. Sama pravila prerastejo pomembnost človeka, za katerega naj bi bila le-ta ustvarjena. Zgodi se velik absurd. Projekt je replika in reakcija na ta absurd.

Utrinki iz projekta Življenje v 4 Rajhu
Utrinki iz projekta Življenje v 4 Rajhu

En človek, 7 percepcij. Ena misel, 7 barv. Eno čustvo, 7 resnic.

Samostojni umetniški projekt v izvedbi mladega slikarja in oblikovalca. Aleksander Legen želi opazovalcu omogočiti večplastno izkušnjo. Več pogledov na isti dogodek. Dvodimenzionalni svet ne obstaja. Avtor se kakor virtuoz igra z mislimi, oblikami, barvami, števili, materiali in dokazuje, da je vse, kar smo, človek.

Kot njegova misel tudi sama umetniška tehnika z ostrimi linijami in močnimi barvami reže v našo predstavo. Figuralika razkriva človeško telo ali le njegove posamezne dele. Simbolizem je mnogozvočen in nepredvidljiv. Gledalec ni pripravljen na tako močna čustva, ki jih le-ta lahko v njem prebudi. Zardijo nam lica. Lica lahko zardijo tudi družbi sami,”pravi kulturna antropologinja Karmen Boštjančič.

Avtor se je za ta dogodek povezal s priznanimi soustvarjalci. Tako bo za oblikovanje svetlobe poskrbel mojster luči David Orešič, zvokovno interpretacijo besedil bosta oživela dramska igralca Nebojša Pop Tasić in Mirjana Šajinović, masko bo prevzela strokovna ekipa maskerjev (LIC) pod vodstvom Mateje Naberšnik, za zvokovno obdelavo pa bo poskrbel priznan radijski voditelj in govorec Fedja Juvan.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.bunker.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.