fbpx

Koncert: kultni danski glasbeni producent Trentemøller v Kinu Šiška

Vsestranski kultni danski multiinštrumentalist in glasbeni producent Trentemøller, ki si je zagotovil ugledno mesto v svetu elektronske glasbe, še preden je posnel svoj prvi album The Last Resort (2006), prihaja 13. februarja 2017 prvič v Slovenijo, natančneje v Kino Šiška.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kino Šiška, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Early bird: 18,00 €, predprodaja: 22,00 €, dan koncerta: 25,00 €

Na svetovni sceni je Trentemøller prisoten malo več kot desetletje, vendar mu je v tem času uspelo ustvariti sloves edinstvenega in prepoznavnega zvoka, tudi z odnosom do ustvarjanja glasbe. Trentemøller se je kot glasbeni producent bliskovito uveljavil s prvencem The Last Resort (2006), in sicer predvsem v elektronski sceni. Gotovo se spomnimo komadov Miss You, Moan ali pa Take Me Into Your Skin, s katerimi se je zapisal v anale melanholične elektronske glasbe. Drugi album Into the Great Wide Yonder (2010) je s skupino gostujočih glasbenikov ter predvsem večjo mero postindie rockerskega pobrenkavanja predstavil nekaj genialnih ‘prebliskov’, kot so na primer Sycamore Feeling ter Silver Surfer, Ghost Rider Go!!!. Temu je sledil album Lost (2013), kjer je genialni pisec komadov združil svet ambientalnega, dubovskega techna in alternativnega oziroma indie popa/rocka.

PREBERITE ŠE: Koncert: Ljubljana bo maja 2017 gostila legendarne Depeche Mode


Album Fixion je izšel 16. septembra letos in je logični naslednik albuma Lost iz leta 2013, ki je odlično zajel živo izkušnjo Trentemøllerjevega koncerta. Fixion odraža zorenje Trentemøllerjevega glasbenega ustvarjanja, razpetega med elektronsko in indie sfero, med futuristično glasbeno produkcijo in melanholično retro atmosfero osemdesetih. Med odzivi na novi album ne manjka referenc na Joy Division, Siouxsie & The Banshees, in ni presenetljivo, da je vlogo vokalistke na prvem singlu River In Me prevzela Jehnny Beth iz benda Savages.
Vsestranski danski glasbeni producent Trentemøller se bo tako 13. februarja 2017 prvič predstavil tudi v Sloveniji v Kinu Šiška, in to v polnokrvni koncertni zasedbi!

Dodatne Informacije

Več informacij:
trentemoller.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!