Kuhanje jajc za barvanje se razlikuje od 'klasičnega' kuhanja jajc. Kako pravilno skuhati jajca za barvanje?
Kuhanje jajc za barvanje in barvanje je zabavna velikonočna dejavnost, v kateri lahko uživajo vsi, saj ne le, da boste na koncu dobili čudovita obarvana jajca, ta namreč na koncu krasijo vašo velikonočno mizo in jih seveda lahko tudi pojeste.
Kako pravilno skuhati jajca za barvanje?
Jajca pred kuhanjem vzemite iz hladilnika, jih obrišite in jih nekaj časa pustite na sobni temperaturi.
Naslednja stvar, ki jo morate narediti za kuhanje jajc za barvanje, je, da v lonec nalijete hladno vodo in dodate 1½ čajne žličke soli na liter vode. Prepričajte se, da je v posodi dovolj vode, da so jajca popolnoma prekrita. Vodo zavrite in vanjo počasi dodajajte jajca. Tako preprečite, da bi jajčna lupina počila in beljak postal žilav. Ko voda ponovno zavre, zmanjšajte ogenj in jih kuhate od 8 – 10 minut. Lahko pa jih položite tudi v hladno vodo in čas kuhanja merite od trenutka, ko voda zavre.
Pravilno kuhana trda jajca lahko pripravite le če natančno odmerite čas kuhanja, če jih namreč kuhate predolgo ta postanejo zelena. Trdo kuhana jajca lahko v hladilniku hranite 4 dni; olupljena trdo kuhana jajca pa največ 2 dni.