#Kultura: po nakupih v Frankfurt, na osvežitev v RUHR in v najstarejše mestno gledališče na svetu v Freiberg

Če radi nakupujete, je obisk Frankfurta vsekakor nekaj za vas. V tamkajšnjih trgovinah in butikih boste namreč našli številne znane blagovne znamke in novosti ter spoznali, da je mesto za ljubitelje nakupovanja in mode prav zares vrhunska destinacija.

Vmes se lahko okrepčate na ulici Zeil, v restavraciji sredi mesta ali na eni izmed številnih frankfurtskih tržnic. Frankfurtske tržnice so namreč med domačini in turisti priljubljene zaradi svojih vrhunskih specialitet, ki so pogosto narejene iz lokalnih bio živil. Njihovo odkrivanje in pokušanje, nakupovanje, druženje s prijatelji in sproščeno pohajkovanje – obisk tržnice je tako še bolj zabaven! Za vrhunec doživetja v metropoli ob reki Majni si privoščite najbolj priljubljeno slaščico v mestu – frankfurtski venec – iz biskvitnih obročev, kreme in želeja rdečega ribeza, ki jo postrežejo kandiranimi češnjami ali pa se podajte v bližnjo pražarno. Mestne kavarne so namreč tako raznolike, kakor je raznoliko mesto samo. Kultura kave je tradicionalna, mednarodna, izvirna in eksperimentalna, a kljub temu imajo vse mestne kavarne nekaj skupnega – visoko kakovost.

DOGODKI V LETU 2019
Festival jabolčnega vina (Frankfurter Apfelweinfestival): 09. – 18. 8. 2019

Festival na muzejskem obrežju (Museumsuferfest 2019): 23. – 25. 8. 2019

Vinska tržnica (Rheingauer Weinmarkt): 28. 8. – 6. 9. 2019

Več informacij o dogodkih je na voljo na frankfurt-tourismus.de.

Na osvežitev v RUHR

#MojePorurje med nedelujočimi plavži krajinskega parka Duisburg-Nord in nekdanjo jeklarno s progami za vrvohodstvo na višini 50 metrov ter plezalnim parkom ponuja za ljudi, lačne doživetij, edinstven plezalni raj. V stari tovarni koksa Zollverein pa se v poletnih mesecih v tej mogočni industrijski arhitekturi nahaja kopališče. Ljubitelji vodnih aktivnosti imajo tudi možnost, da se v nekdanjem gasometru/plinohramu v Duisburgu potopijo do kar 13 metrov globoko ter pustijo, da jih očara podvodni svet ob pogledu na razbitino letala. Plezanje v starih rudarskih bunkerjih, potapljanje v gasometru/plinohramu ter fascinanten svetlobni spektakel, kateri postavlja plavže v središče dogajanja. Krajinski park v Duisburgu je zagotovo eden izmed najbolj priljubljenih izletniških točk v Porurju. Tudi kulinarika je našla svoje mesto v industrijsko-kulturnih spomenikih / v spomenikih industrijske kulture prestolnice Porurja. Določene izbrane restavracije z navdihujočo kuhinjo ter zanimive tržnice s hrano, ki se odlično zlijejo z neobičajno kuliso nekdanjih industrijskih krajev v Porurju, je tako moč najti na različnih lokacijah industrijske kulture. Na svoj račun pridejo tako ljubitelji mesa kot tudi ljubitelji veganske in vegetarijanske hrane. Za glasbeno ozadje ob uživanju kulinaričnih dobrot pa skrbijo lokalne glasbene skupine ter DJ-ji.

DOGODKI V LETU 2019
Razstava »Der Berg ruft« (»Gora kliče«) v plinohramu v Obernausen-u: 27. 10. 2019

DASA Razstava delavskega sveta v Dortmundu

Nemški muzej rudarstva Bochum

Več informacij o dogodkih je na voljo ruhr-tourismus.de.

V najstarejše mestno gledališče na svetu v Freiberg

V Freibergu so delavni domačini pred 800 leti odkrili srebro in s tem zagotovili razvoj mesteca v osrčju Saške na vzhodu Nemčije, ki se ponaša tudi z najstarejšo gorsko službo v državi in najstarejšim mestnim pečatom v pokrajini. Čeprav so rudnik srebra zaprli že leta 1969, so rudarska tradicija in z njo povezane navade še danes močno zakoreninjene v domačinih in jih je mogoče podoživeti na številnih prireditvah – na paradah, kjer ljudje v rudarskih uniformah korakajo po ulicah srebrnega mesta ali ob obisku rudnika »Reiche Zeche«. V dvorcu Freudenstein si lahko ogledate razstavo terra mineralia, eno izmed največjih in najlepših razstav zakladov iz zemlje. Srebro pomembno vlogo igra tudi v glasbi – sploh ko gre za svetovno znane orgle Gottfrieda Silbermanna. S svojim edinstvenim zvenom v freiberško katedralo sv. Marije ter cerkvi sv. Petra in sv. Jakoba ne privabljajo le ljubiteljev glasbe, temveč organiste z vsega sveta. Razvajajte svoja ušesa in obiščite enega izmed rednih orgelskih koncertov ali pa obiščite freiberško gledališče, najstarejše mestno gledališče na svetu, kjer je potekala prva uprizoritev prve opere Carla Marie von Webra. Osemsto let rudarstva je v srebrnem saškem mestu pustilo sledi v pokrajini in kulturi.

DOGODKI V LETU 2019
BRAUHAUSFEST: 09. – 11. 08. 2019

9. Freiberger Nachtschicht – večern nakupovanje in obisk restavracij: 07. 09. 2019

Glasbeni večer »MACHT MUSIK«: 07. 09.2019

Več informacij o dogodkih je na voljo na freiberg-service.de.

Nagradna igra

Sodelujte in osvojite 3-dnevni oddih v Nemčiji za vso družino (2 odrasla in 4 otroci do 17. leta) v kateremkoli hotelu in hostlu verige A&O v Nemčiji. Na 50 m visok plezalni park, po nakupih v Frankfurt in ali v najstarejše mestno gledališče na svetu. Nemška mesta privabljajo s številnimi dogodki in znamenitostmi, nad bivanjem v A&O HOTELS and HOSTELS pa se navdušuje tudi vaša denarnica. Priljubljena nemška veriga ugodnih nastanitev je bila ustanovljena leta 2000, danes pa z več kot 35 lokacijami v šestih evropskih državah in enaindvajsetih mestih velja za največjega neodvisnega ponudnika namestitev v Evropi, saj se lahko pohvali kar s 24.000 posteljami in 4,1 milijoni nočitvami. A&O pod eno streho združuje hostle in hotele, gostom pa nudi udobno bivanje po ugodnih cenah, brezplačni brezžični internet, bogat samopostrežni zajtrk in še mnogo več. Namestitve A&O zaradi svojih odličnih lokacij v bližini glavnih železniških in avtobusnih postaj ter mestnih središč omogočajo enostaven prihod in odhod z javnim prevozom, v neposredni bližini pa se nahajajo tudi številne turistične znamenitosti. Vikend s prijatelji, družinski izlet z vašimi najmlajšimi ali pa spontan obisk izbrane metropole še nikoli ni bil tako dostopen! Sodelujte in osvojite 3-dnevni oddih v Nemčiji za vso družino (2 odrasla in 4 otroci do 17. leta) v kateremkoli hotelu in hostlu verige A&O v Nemčiji.

Odgovor na nagradno vprašanje: Koliko let je minilo od ustanovitve legendarnega Bauhaus stila v Weimarju? pošljite do vključno petka, 9. avgusta 2019 na predstavništvo Nemške turistične organizacije preko e-pošte (dzt@ahkslo.si). Z nekaj sreče lahko osvojite 3-dnevni oddih v Nemčiji za vso družino (2 odrasla in 4 otroci do 17. leta) v kateremkoli hotelu in hostlu verige A&O v Nemčijo. Odgovor najdete na spletni strani germany.travel.
DZT_Kooperation_Institution_DinA4_unten_oben_BMWI_SL

Dodatne Informacije

Več informacij:
germany.travel

Vsebino omogoča Nemška turistična organizacija.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!