Cliff Concept Boutique Hotel: pravljični hotel na norveškem klifu

Približno 200 tisoč turistov vsakoletno prepešači norveški klif Preikestolen, ki ponuja neverjeten razgled na okolico – na tem območju sicer ni na voljo nastanitvenih možnosti, kar pa se utegne kmalu spremeniti.

Turški arhitekt Hayri Atak (Hayri Atak Architectural Design Studio) je zasnoval koncept hotela Cliff Concept Boutique Hotel – obiskovalcem klifa Preikestolen, ki v višino meri kar 604 metre, želi tako omogočiti, da se na priljubljeni izletniški točki zadržijo dlje časa.

5-nadstropna struktura, ki je vklesana v klif, se nahaja nad fjordom Lysefjord. Na vrhu hotela najdemo razgledno točko, ki je namenjena uvodnemu pozdravu ob vstopu v zgradbo.
Hotel vključuje 3 sobe, vsaka od njih pa ima tudi svoj balkon. Na najnižjem nadstropju se nahaja ‘neskončni bazen’ s prozornimi stenami, v katerem si bodo upali zaplavati le najpogumnejši – ta gostom zagotavlja zajetno dozo sprostitve in adrenalina.

View this post on Instagram

Cliff Conceptual Boutique Hotel Terrace & Swimming Pool- Norway – 2019

A post shared by HAADS (@hayri.atak.arch.design.studio) on

Le upamo lahko, da se bo futuristična namestitev na norveškem klifu v prihodnosti iz koncepta prelevila v resničnost. Do takrat pa nam preostanejo na dih jemajoče fotografije, ki jih najdete v spodnji galeriji.

Galerija: Cliff Concept Boutique Hotel

Dodatne Informacije

Več informacij:
hayriatak.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!