fbpx

Kulturni bazar 2014 – kultura se predstavi

Kulturni bazar je oblika strokovnega usposabljanja za strokovne delavce v vzgoji, izobraževanju in kulturi, hkrati pa vključuje zanimiv program za otroke in vse, ki jih zanima kultura.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Cankarjev dom, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
prost vstop

Kakovostna kulturno-umetnostna vzgoja je ključna za celostni razvoj otrok in mladine. Zato je pomembno, da se ti spoznajo z različnimi področji umetnosti ter z različnimi načini izražanja in komuniciranja – z besedami, gibi, slikami, glasbo … Vse to je prisotno na Kulturnem bazarju, kjer združijo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Ministrstvo za zdravje, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije.

Kakovostna kulturno-umetnostna vzgoja je ključna za celostni razvoj otrok in mladine. Foto: Nada Žganik<
Kakovostna kulturno-umetnostna vzgoja je ključna za celostni razvoj otrok in mladine. Foto: Nada Žganik<

Cilj Kulturnega bazarja je doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo. Na Kulturnem bazarju se na razstavnih prostorih v treh preddverjih predstavi skoraj 300 kulturnih ustanov in številni samostojni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije. V predavalnicah in dvoranah se zvrstijo številna predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, vodeni ogledi predstav (gledališke, glasbene, plesne, filmske …), razstav ter nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin.

Na Kulturnem bazarju se bo zvrstila tudi obilica delavnic. Foto: Nada Žganik<
Na Kulturnem bazarju se bo zvrstila tudi obilica delavnic. Foto: Nada Žganik<

Poleg strokovnih usposabljanj je del programa namenjen tudi otrokom, mladini in vsem, ki jim je blizu kultura. Med drugim si bomo lahko ogledali filmsko projekcijo Navihani Bram, se v pripovedovalsko-glasbenem sprehodu sprehodili skozi slovenske ljudske pravljice in viže, si ogledali izbor slovenskih animiranih filmov na temo zdravega življenjskega sloga in še mnogo zanimivega se bo dogajalo.

Udeležba na Kulturnem bazarju je brezplačna, nujna pa je e-prijava, ki je možna do 10. marca 2014. Izpolnjena in poslana e-prijava je vstopnica na izbrane dogodke.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!