fbpx

Brutalno iskrene digitalne ilustracije o tem, kakšni sužnji tehnologije smo postali

Ko beseda nanese na odvisnost, najprej pomislimo na droge, na alkohol, na hrano. No, vsaj do pred nekaj leti nazaj je bilo tako. Zadnja leta pa se v ospredje vse bolj prebija tudi odvisnost od informacijske tehnologija, to je od računalnikov, mobilnih oziroma pametnih telefonov, interneta. Prav čezmerna raba spleta je morda še najbolj pereč problem, a zasvojenost s tehnologijo ima mnogo obrazov in te je Ajit Johnson utelesil v brutalno iskrene digitalne ilustracije, ki kažejo na to kakšni sužnji sodobne tehnologije smo postali.

Le redko kdo si lahko danes zamisli življenje brez pametnega telefona. Toda meja med koristnostjo tovrstne in podobni naprav in njihovo škodljivostjo, je zelo zelo tanka. To je na lastni koži spoznal tudi Ajit Johnson, ki je sprejel izziv dneva brez telefona. Sprva, pravi, je bilo težko, a je hitro spoznal, da je lahko na ta način precej bolj produktiven in da ima kar naenkrat ekstra čas, čas, za katerega sploh ni vedel, da obstaja. Zato nam je nastavil ogledalo z brutalno iskrenimi digitalnimi ilustracijami, ki služijo kot opomnik, kako odvisni smo postali od sodobne tehnologije, ne da bi se tega sploh dobro zavedali.

PREBERITE ŠE: Taste Buds: prikupne ilustracije hrane, ki gre odlično skupaj

Na eni strani je tehnologija zabavna in uporabna, a ima tudi svojo temno plat (kršitev zasebnosti, spletno nadlegovanje, ipd.) in lahko, kot ugotavljajo strokovnjaki, povzroči tudi številne vedenjske motnje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!