fbpx

Land Rover Defender 75th Limited Edition: 75 let ikone

Land Rover Defender 75th Limited Edition; Foto: media.landrover.com

Land Rover Defender je bil predstavljen leta 1948, ikoničnega terenca pa proizvajajo še danes. Leto 2023 bo zaznamovala 75. obletnica ikone, ki je obenem tudi eden izmed redkih avtomobilov, ki ga proizvajajo tako dolgo časa.

Land Rover Defender bo praznoval 75. obletnico, v počastitev tega posebnega jubileja pa bodo v omejeni seriji na voljo posebne različice dvovratnega modela 90 in štirivratnega modela z oznako 110. Jubilejna izdaja robustnega terenca bo odeta v zeleno barvo Grasmere Green, v katero bodo odeta tudi platišča in celo deli kabine v notranjosti. Da bi ga lažje ločili od ostalih Defenderjev, bo poskrbel napis ʺ75 Yearsʺ na prtljažnih vratih terenca.

Land Rover Defender 75th Limited Edition; Foto: media.landrover.com

Notranjost ponuja sedeže, prekrite z oblazinjenjem ʺResist Ebonyʺ, osrednja konzola pa je prekrita z materialom Robustec, ki naj bi bil najrobustnejši material, namenjen za uporabo v avtomobilu. Defender 75th Limited Edition je osnovan na različici z nivojem opreme HSE, ki je bogata že sama po sebi. V paketu so se tako znašli matrični žarometi, kamera s pregledom 360˚, projekcijski zaslon, brezžični polnilec za mobilni telefon, tri področna klimatska naprava, spominski sedeži in 11,4-palčni informacijsko-zabavni sistem Pivi Pro. Serijsko je na voljo s platneno premično streho ali po želji kupca s stekleno panoramsko streho.

Land Rover Defender 75th Limited Edition; Foto: media.landrover.com

Omejena edicija bo na voljo s elektronsko pomično vlečno kljuko in celoletnimi pnevmatikami. Motorji niso bili deležni nobenih sprememb, na voljo so bencinski motor P400, blago-hibridni dizelski motor D300 in priključni hibrid P400e. Ob prihodu jubilejne serije bodo pri Land Roverju predstavili tudi zeleno Grasmere Green kolekcijo, namenjeno oboževalcem ʺzelene ikoneʺ.

Dodatne Informacije

landrover.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!