fbpx

Ledene kocke z rožicami so najlepši trik poletne zabave (video)

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

To je najlažji in najlepši način, da popestrite svoje zabave, saj bodo te čudovite zamrznjene umetnine poskrbele, da bodo vsi vaši poletni koktajli še toliko bolj privlačni. Vse, kar potrebujete, so modelčki za led, užitne rože in voda. Čas je, da poskusite cvetlične ledene kocke.

Najprej boste potrebovali užitne rože, kot so mačehe, kapucinke marjetice, sivka, deteljica, kamilica. Bolj kot so barvite bolje je. Pred uporabo pa jih je potrebno oprati. Potrebovali boste tudi model za ledene kocke, po možnosti takšnega večjega, da bodo imele rože dovolj prostora. Za lepši led predlagamo, da vodo zavrete, saj boste tako poskrbeli, da led ne bo moten.

Recept za ledene kocke z rožami:

1. korak: Odtrgajte sveže cvetove in jih očistite. Izberite model za led. Vodo, ki jo boste uporabili tudi zavrite.
2. korak: Posodice za ledene kocke s hladno vodo napolnite do polovice in na vrh položite en cvet. Modelčki naj bodo napolnjeni do polovice in ne do konca. Postavite jih v zamrzovalnik za vsaj 6 do 12 ur. Vrelo vodo boste uporabili kasneje.
3. korak: Izvlecite pladenj in modelčke prelijte še z vrelo vodo, dokler niso popolnoma napolnjeni. Ponovno postavite v zamrzovalnik za 12 do 24 ur.

Zamrzovanje kock v dveh plasteh zagotavlja, da so rože v središču ledene kocke, namesto da samo lebdijo na vrhu in po zamrznitvi ostanejo delno izpostavljene. Če uporabite večji kalup, lahko postavite celo dve roži – eno obrnjeno navzgor, eno obrnjeno navzdol – da ustvarite 360-stopinjski videz na končani ledeni kocki.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!