fbpx

Kako izbrati najbolj sladko melono?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

S temi nekaj preprostimi triki boste vedno izbrali najslajšo melono.

Sezona slastnih melon se je resno začela, in čeprav jo vsi uvrščajo med sadje, je pravzaprav zelenjava. Na telo deluje izjemno blagodejno, zato jo čim pogosteje vključite v svojo prehrano.

Melona vsebuje veliko vode in relativno malo kalorij, zato je idealna za tiste, ki pazite na linijo, je odličen diuretik in pomaga pri čiščenju telesa.

Vsebuje velik odstotek vitaminov C, B, beta karoten, pa tudi kalcij, kalij, magnezij, fosfor, železo in baker. Poleg tega melona vsebuje trikrat več kalija kot lubenica.

Uporabite teh nekaj nasvetov in vsakič boste izbrali najboljšo in najbolj sladko melono!

Izberite pravo. Foto: Kenny Timmer / Unsplash

Preglejte melono

Preglejte jo, kako izgleda melona. Ali obstajajo mehke točke ali razpoke? Izberite melono, ki ni zunaj poškodovana, brez madežev ali razpok.

Preverite barvo melone

Sijoča ​​zunanjost je znak nezrele melone. Biti mora svetlo rumena do svetlo limonasta, ne zelena ali bela.

Teža melone

Primerjajte več melon in izberite tisto, ki je težja od ostalih. To pomeni, da je sveža in da vsebuje dovolj vode. Sadje, ki je dolgo stalo, začne dehidrirati in se sušiti, kar je jasen pokazatelj, da ni več dobro.

Potrkajte nanjo s prsti

To je precej preprosto. Melono samo potrkajte s prsti. Če oddaja votel zvok, je prestala test.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!