fbpx

Leica S3: odličen DSLR … če si ga lahko privoščite

Fotoaparat Leica S3

Fotoaparat srednjega formata Leica S3 bodo pograbili predvsem profesionalci, ki prisegajo na piksle.

Na fotoaparat Leica S3 čakamo vse od sejma Photokina 2018, na katerem je Leica prvič oznanila prihod tegale stroja. Gre na zrcalnorefleksni fotoaparat srednjega formata, katerega senzor se ponaša z ločljivostjo 64 MP. To vsekakor zveni veliko, je pa drugje že mogoče najti druge fotoaparate s senzorji, katerih ločljivost presega 100 MP. Takšni fotoaparati zagotovo niso za običajne uporabnike, temveč so namenjeni predvsem profesionalni rabi, v studiu, za pokrajinsko ali arhitekturno fotografijo. Nikakor pa ne športni, saj Leica S3 ne fotografira hitreje od treh sličic na sekundo.

Bo pa zagotovo navdušila z odličnimi barvnimi odtenki, širokim dinamičnim razponom in 4 K posnetki, ki jih fotoaparat zajema čez celoten senzor. Za hitro obdelavo videa in fotografij JPEG skrbi procesor Leica Maestro II. Seveda je Leica veliko pozornosti namenila tudi ohišju iz magnezija, bajonetu iz nerjavečega jekla in 7,6-centimetrskemu zaslonu, ki ga varuje steklo Gorilla Glass. Ohišje je k sreči tudi vodoodporno, kar pomeni eno skrb manj. Še posebeno če moraš za nakup nove Leice S3 odšteti približno 19.000 evrov.

Galerija: Leica S3

Dodatne Informacije

Več informacij:
leica-camera.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.