fbpx

Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga: najtanjši Thinkpad do zdaj!

Lenovo je pred kratkim napovedal vrsto dodatkov k svoji liniji ThinkPad, zvezda pa je nedvomno X1 Titanium Yoga.

Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga je prevlečen s tem, kar pri podjetju imenujejo “material iz titana”, in je debel le 11,5 mm, zaradi česar je najtanjši ThinkPad do zdaj! Ima tudi zaslon na dotik z ločljivostjo 2K in razmerjem 3:2, ki lahko doseže 450 nitov svetlosti.

V notranjosti novega upogljivega prenosnika se skrivajo Intelovi najnovejši procesorji Core i7 vPro 11. generacije. Je certificiran za Intel Evo (kar pomeni, da Intel jamči za njegovo zmogljivost, funkcije in življenjsko dobo baterije), skupaj z večino portfelja X1. Lahko ga konfigurirate z do 16 GB pomnilnika in 1 TB pomnilnika PCIe SSD, vključuje pa tudi povezljivost s 5G in dva izhoda za Thunderbolt 4. V prodajo naj bi prenosnik prišel še ta mesec, in sicer za okoli 1.900 evrov.

Lenovo je letos svoji ponudbi dodal še nekaj ThinkPadov. ThinkPad X1 Carbon Gen 9 in ThinkPad X1 Yoga Gen 6 sta prva dva prenosnika, ki podpirata Dolby Voice, za kar Lenovo trdi, da bo zagotovilo izkušnjo videokonference, ki je “naravnejša, zmanjšuje utrujenost udeležencev, hkrati pa zveni osupljivo jasno.” Vključujejo tudi funkcijo zmanjšanja modre svetlobe, čitalnike prstnih odtisov, integrirane v gumb za vklop, in senzorje za zaznavanje prisotnosti.

Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga

X1 Carbon Gen 9 ima nov zaslon v razmerju 16:10, širšo sledilno ploščico in večjo baterijo kot prejšnja generacija. Na voljo bo od februarja 2021 za okoli 1.500 evrov. X1 Yoga Gen 6 ima prav tako zaslon v razmerju 16:10, večjo baterijo in širšo sledilno ploščico in je na voljo tudi v novi barvi Storm Grey. Tudi ta bo na voljo tudi februarja, in sicer za okoli 1.600 evrov.

Lenovo X1 Carbon Gen 9

Sicer pa je podjetje Lenovo napovedalo tudi novo serijo prenosnih računalnikov IdeaPad ter sistem “vse v enem” z vrtljivim zaslonom.

Lenovo X1 Yoga Gen 6

Dodatne Informacije

lenovo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!