fbpx

Lexus GX 550 Overtrail+: je off-road prestiž

Lexus GX 550

Lexus GX 550 Overtrail+
Foto: Lexus

Novi Lexus GX 550 Overtrail+ predstavlja vizionarsko kombinacijo elegantne estetike in robustne zmogljivosti. S svojim dvojnobarvnim zunanjim videzom, zmogljivim dvojnim turbopolnilnikom in obsežnimi off-road dodatki, je ta model pripravljen navdušiti tako estete kot avanturiste.

Je čas, da ceste zapustite za seboj in raziskujete neznano z najnovejšim Lexus GX 550 Overtrail+. Lexus, znan po svoji tradiciji vrhunske kakovosti in prestiža, tokrat vstopa v divjino s svojo tretjo generacijo modela GX, ki obljublja doživetje brez cestnih omejitev z občutkom luksuza.

Lexus GX 550 Overtrail
Foto: Lexus
Lexus GX 550 Overtrail
Pod pokrovom se skriva učinkovit in močan dvojni turbo 3,4-litrski V6 motor, sklopljen z 10-stopenjskim avtomatskim menjalnikom Direct Shift. Z izboljšanim izhodom 349 konjskih moči (hp) (259 kW), ta model prekaša prejšnjo generacijo V8 z 301 hp (224 kW). Navor se je prav tako povečal na mogočnih 479 lb.-ft. (649 Nm).

Lexus GX 550 Overtrail+ standardno prihaja z 33-palčnimi pnevmatikami Toyo® Open Country A/T in 18-palčnimi platiči, črnimi poudarjenimi blatniki, standardnim aluminijastim zaščitnim pokrovom in vsevremenskimi preprogami.

Dodatne posodobitve vključujejo Lexus Associated Accessory Products, kot so pristna Lexus-ova zaščitna stranska vodila, črne Lexus-ove značke na zunanjosti in vgrajeni kompresor za pnevmatike Lexus.

Foto: Lexus
Lexus GX 550 Overtrail
Foto: Lexus
Lexus GX 550 Overtrail
Foto: Lexus
Lexus GX 550 Overtrail
Za shranjevanje je poskrbljeno z nameščenim strešnim prtljažnikom Prinsu®, kovčkom za prtljago Pelican™ BX90R, kovčkom BX55S in okenskimi ploščami Prinsu® Rear Window Accessory na obeh zadnjih oknih. Prinsu® lestev omogoča dostop do strehe.

Za dodatno pomoč pri terenskih “okrevanjih” so vključeni dvogalonski zabojniki rotoPax™, lopata DMOS® Delta in ARB® TRED Pro reševalne podnice.
Foto: Lexus
Lexus GX 550 Overtrail
S svojo bogato zgodovino inovacij in zavezanostjo k odličnosti, Lexus z modelom Lexus GX 550 Overtrail+ AAP 2024 ponovno postavlja standarde v segmentu luksuznih terenskih vozil. Ta model ni samo vizualna paša za oči, ampak tudi zmogljiv terenec, pripravljen na vse izzive, ki mu pridejo nasproti. Lexus GX 550 Overtrail+ AAP 2024 je resnično vozilo za tiste, ki si želijo raziskati neznano, ne da bi pri tem žrtvovali udobje in stil.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.