LG V40 ThinQ: pet fotoaparatov, en sam telefon

Zakaj bi se bilo treba odločati, kupcem sporočajo v LG-ju. Ta proizvajalec je doslej poleg klasičnega fotografskega pogleda pri svojih telefonih zagovarjal ultraširok kot, nekateri drugi (Apple, Huawei, Samsung …) ponujajo dvo- ali trikratno povečavo (»zum«). Zdaj pa LG V40 ThinQ prinaša celotno trojico fotoaparatov v enem telefonu, na sprednji strani pa za selfije običajen in široki pogled.

LG V40 ThinQ, naslednik modela V30 (oz. V35), je tako prvi telefon s kar petimi fotografskimi objektivi in tipali. Pri tem so glavno tipalo korenito izboljšali glede na predhodnika in G7 ThinQ, saj ima po novem ob odlični vrednosti zaslonke f/1,5 točke velikosti 1,4 µm namesto 1 µm pri G7. To vsaj v teoriji omogoča precej boljše zajemanje v slabi svetlobi in manj šuma v vsakršnih razmerah. Ostala dva modula sta nekoliko manj zmogljiva, širokokotni je enak, kot ga že poznamo iz LG-jevih prejšnjih telefonov, »teleobjektiv« pa ponuja dvakratno približanje motiva glede na standardni pogled in 3,7-kratno glede na širokokotnega.

LG V40 ThinQ ima kar pet kamer.
LG V40 ThinQ ima kar pet kamer.

V osrčju telefona sicer kraljuje zaslon OLED z diagonalo 6,4 palca in ločljivostjo QHD+.  Procesor je zdaj za vrhunske mobilnike že standardni Snapdragon 845, kapaciteta baterije solidnih 3300 mAh. So pa prvič vključili hitro brezžično polnjenje (Qi). Za odpornost ima V40 ThinQ certifikat IP68 in ustreza ameriškemu vojaškemu standardu. Ker je to LG, je telefon obdržal izhod za slušalke in 32-bitni pretvornik zvoka (DAC). Pomnilnika je šest gigabajtov, za podatke pa 64 ali 128 GB. Pričakujemo maloprodajno ceno okrog 900 evrov, kdaj prihaja v Slovenijo, pa trenutno še ni znano.

Galerija – LG V40 ThinQ

Dodatne Informacije

Več informacij:
lgmobile.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!