Lumi glasbena tipkovnica: na enostaven način do osnovnega glasbenega znanja

Zadnjič posodobljeno: :

Lumi glasbena tipkovnica je namenjena glasbenim začetnikom, ki se želijo priučiti igranja klavirja na enostaven in zabaven način. Tipkovnica se brezžično poveže z aplikacijo, v kateri najdete obsežno zbirko virtualnih glasbenih tečajev. Tipke na tipkovnici se prižigajo v različnih barvah, odvisno od predvajane note in vas vodijo k pravilnemu igranju izbrane glasbe.

Lumi se je kot projekt pojavil na Kickstarterju že leta 2019. Potem ko je podjetje Roli že prvi dan doseglo cilj zbranih sredstev, so začeli s proizvodnjo za svoje Kickstarter podpornike. Žal je prišla pandemija in vplivala na nadaljnjo proizvodnjo. Vendar pri podjetju niso obupali in medtem izboljšali kakovost izdelave in izdali novo različico tipkovnice, ki v prednaročilu stane 299 evrov, neobvezna naročnina na aplikacijo pa 79 evrov na leto.

Foto: Roli

Lumi tipkovnica ima ob strani majhne magnetne konektorje, ki omogočajo združevanje dveh tipkovnic druga ob drugi. Ko združite dve tipkovinici, podvojite obseg oktav. Svetlobne učinke v tipkah navdihuje nekaj, kar imenujemo Fresnelova leča – takšna, kot jo uporabljajo v svetilnikih. Barve so vidne tudi na dobro osvetljenih območjih, v temi pa se zdi, da ste na Pink Floyd laser šovu. Vsaka nota v oktavi je namreč drugačne barve.

Foto: Roli

Kako deluje Lumi?

V aplikaciji izberete pesem, ki jo želite zaigrati. Notni zapis na zaslonu in utripajoče tipke delujejo sinhrono v ritmu izbrane pesmi ter vas tako usmerjajo na katero tipko na tipkovnici morate pritisniti. Če tipko pritisnete pravočasno ste že na poti, da postanete pravi virtuoz. V nasprotnem primeru, če nepravilno pritisnete več tipk, se igranje prekine in vse tipke zasvetijo rdeče. To pomeni, da vas čaka še veliko vaje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sony Xperia z novimi člani družine pametnih telefonov: Xperia 1 III, Xperia 5 III in Xperia 10 III