fbpx

Lumi glasbena tipkovnica: na enostaven način do osnovnega glasbenega znanja

Lumi glasbena tipkovnica je namenjena glasbenim začetnikom, ki se želijo priučiti igranja klavirja na enostaven in zabaven način. Tipkovnica se brezžično poveže z aplikacijo, v kateri najdete obsežno zbirko virtualnih glasbenih tečajev. Tipke na tipkovnici se prižigajo v različnih barvah, odvisno od predvajane note in vas vodijo k pravilnemu igranju izbrane glasbe.

Lumi se je kot projekt pojavil na Kickstarterju že leta 2019. Potem ko je podjetje Roli že prvi dan doseglo cilj zbranih sredstev, so začeli s proizvodnjo za svoje Kickstarter podpornike. Žal je prišla pandemija in vplivala na nadaljnjo proizvodnjo. Vendar pri podjetju niso obupali in medtem izboljšali kakovost izdelave in izdali novo različico tipkovnice, ki v prednaročilu stane 299 evrov, neobvezna naročnina na aplikacijo pa 79 evrov na leto.

Foto: Roli

Lumi tipkovnica ima ob strani majhne magnetne konektorje, ki omogočajo združevanje dveh tipkovnic druga ob drugi. Ko združite dve tipkovinici, podvojite obseg oktav. Svetlobne učinke v tipkah navdihuje nekaj, kar imenujemo Fresnelova leča – takšna, kot jo uporabljajo v svetilnikih. Barve so vidne tudi na dobro osvetljenih območjih, v temi pa se zdi, da ste na Pink Floyd laser šovu. Vsaka nota v oktavi je namreč drugačne barve.

Foto: Roli

Kako deluje Lumi?

V aplikaciji izberete pesem, ki jo želite zaigrati. Notni zapis na zaslonu in utripajoče tipke delujejo sinhrono v ritmu izbrane pesmi ter vas tako usmerjajo na katero tipko na tipkovnici morate pritisniti. Če tipko pritisnete pravočasno ste že na poti, da postanete pravi virtuoz. V nasprotnem primeru, če nepravilno pritisnete več tipk, se igranje prekine in vse tipke zasvetijo rdeče. To pomeni, da vas čaka še veliko vaje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!