fbpx

Malenkosti, ki jih gostje vedno opazijo!

Foto: envato

Sami morda lahko zamižite na eno oko in ne opazite nereda, gostje pa žal ne bodo. Vaš dom bodo gotovo vzeli pod drobnogled.

Ko vstopimo v dom nekoga drugega, je normalno, da opazimo malenkosti, na katere so njegovi lastniki že zdavnaj prenehali biti pozorni.

Torej, ko gostje vstopijo v vaš dom, bodo opazili tisto, na kar sploh niste pozorni. Potrebujejo le 38 sekund, da opazijo vse malenkosti in začnejo obsojati, in tu je tisto, kar jih moti.

Poglejmo kaj!

1. Nošeni in ponošeni copati

Morda so vaši stari dobri copati udobni in jih ne bi zamenjali za nič na svetu, lahko pa užalijo vaše goste. Ko pridejo vaši gostje, jim ponudite nove copate, a sami obdržite na nogah, stare copate, ker se v njih počutite doma. Dobro bi bilo imeti posebne hišne copate samo za čas, ko pridejo gostje.

Vaši copati naj ostanejo vaši. Gostom ponudite nove. Foto: Jason Yoder / Unsplash

2. Pomanjkanje mila na umivalniku

Ostanek majhnega koščka mila ni na mestu. Dandanes, ko je umivanje rok zelo pomembno in nas ločuje od okužbe, bodo gostje pomanjkanje mila v vaši hiši razumeli kot znak neumnosti, nato pa revščine.

3. Polomljena emajlirana posoda

Verjetno ste čustveno navezani na emajlirano skodelico, iz katere ste v otroštvu pili mleko, a če je razbita in počena, prvič je ni zdravo uporabljati, drugič pa daje vtis skrajne revščine v hiši. Znebite se teh stvari. Naučite se hraniti spomine v glavi, ne v stvareh.

4. Počene sklede in skodelice

Ista zgodba je s skodelicami in skledami. Danes je na voljo toliko stvari, ki morda niso vrhunske, a ustvarjajo občutek novega, lepšega in udobnejšega. Razpokane skodelice in sklede so vašim gostom videti poceni, umazane – imejte to v mislih.

6. Umazane in strgane kuhinjske brisače

Kuhinjske brisače ne smejo izgledati kot nekaj, kar je pripravljeno za v koš za smeti. Zamenjajte svoje stare luknjaste krpe.

Včasih je bila najlepša skodelica, sedaj pa je okrušena. Če, jo imejte zase, ne ponujate jo gostom. Foto: Elena Mozhvilo / Unsplash

7. Zmečkana posteljnina

Če so se gostje napovedali, da bi prenočili pri vas, je najbolje imeti novo posteljnino. Tista, ki je oprana, in zmečkana, daje zelo slab vtis o vas.

8. Zaščitna folija na daljinskem upravljalniku

Ko so se prvič pojavili televizorji in daljinski upravljalniki ter druga tehnologija, so ljudje poskušali to »dragoceno stvar« čim bolje ohraniti in zaščititi. To ni higiensko.

Gostje poleg tega opazijo tudi vonj, temperaturo, udobje pohištva, na katerem sedijo, umazana okna, knjige, barvo sten, pa tudi prah na okraskih na policah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!