fbpx

Mansory MTM Lamborghini Urus: nesramno hiter križanec

Predelava supešportnega terenca - Lamborghini Urus

Mansory MTM Lamborghini Urus; Foto: mtm-online.de

Že tako agresiven SUV križanec Lamborghini Urus je dobil še drznejši dizajn in kar nekaj dodatnih konjskih moči.

Lamborghini Urus je že po tovarniških ʺnastavitvahʺ dovolj agresiven, a za nekatere to še vedno ni dovolj. V roke sta ga vzela predelovalca Mansory, ki je poskrbel za izpiljen dizajn in pa MTM, ki so že tako močnemu motorju, dodali še nekaj konjskih moči. Predelava s strani Mansory je dodala Urusu še več ostrih kotov in ogromne luknje za zajem zraka. Del aerodinamičnega paketa so tudi usmerniki zraka, sredi katerega dominira trojni zaključek izpušne cevi.

Mansory MTM Lamborghini Urus; Foto: mtm-online.de

Strokovnjaki pri MTM so Urusu dodali večje turbine, nadgradili sesalne kolektorje in zamenjali zračni filter. Potrebna je bila tudi nadgradnja samodejnega menjalnika ZF, da bo prenesel dodatne obremenitve. S predelavo jim je uspelo ʺpridelatiʺ kar 1001 konjsko moč, tako pa so dosegli enako število konjskih moči, kot jih je imel prvi Bugatti Veyron. Predelava je doprinesla kar 1.250 Nm navora, ki je elektronsko omejen, saj bi sicer lahko preobremenil že tako obremenjeni menjalnik. Številke o zmogljivosti nam žal niso znane, a če vemo, da potrebuje originalni Urus od 0 do 100 km/h le 3,6 sekunde in doseže najvišjo hitrost 305 km/h, lahko mirno sklepamo, da gre za presneto hitro predelavo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!