fbpx

Marca v kino: navdihujoči filmi in doza smeha

Marca v kino: navdihujoči filmi in doza smeha

Pomladno prebujanje je očitno zajelo tudi kinematografe, ki so temačne filme pustili v hladnih zimskih dneh, na platna pa bodo marca pripeljali pustolovščine, ki nam bodo v navdih. Drame Collette, Deček nevihte, Yao in Ne bom več luzerka so, kot naročene, za vse tiste, ki potrebujete spodbudo, če vam v življenju primanjkuje tudi smeha in dobre volje, si potem morate ogledati filme Korgi , Poslednji Srb na Hrvaškem, 100 reči in Slonček Dumbo. In kaj dobrega boste zase našli ljubitelji akcije in groze?

Kinematografi so za mesec marec pripravili nabor filmov, ki so pisani na kožo širši množici – med 12 pomladnimi uspešnicami, ki pridejo v kino marca, boste gotovo našli nekaj tudi zase. Datumi igranj filmov se lahko spremenijo, zato pozorno spremljajte strani distributerjev filmov ali kin, kjer se bodo filmi tudi predvajali.

Torej katerih 12 pomladnih uspešnih ne smete zamuditi?

Biografska drama
Colette (Colette), 2018

Podeželsko dekle Colette se poroči s starejšim egomaničnim intelektualcem (Willy), s katerim spozna pariško umetniško srenjo, ki v njej prebudi ustvarjalnost. Njen pisateljski dar Willy takoj opazi in ji dovoli pisati romane, vendar le pod njegovim imenom.

Zaradi neverjetnega uspeha njenih romanov postane Willy slovit pisatelj, vendar Colette začne kmalu razjedati dejstvo, da si je mož pripisal vse zasluge za njeno ustvarjalnost. Njun zakon začne počasi propadati – Willy postane redno nezvest, Colette se začne zanimati za ženske. Ali bo zbrala moč in se postavila po robu možu, ki je odvzel glas?

od 7. marca / Kolosej

Animirana komična pustolovščina
Korgi: Kraljevski kuža z velikim srcem (The Queen’s Corgi), 2019

Rex je najljubši pes britanske kraljice Elizabete, od katerega se ne loči že od otroštva. Nekega dne pa se izgubi v Londonu in kar naenkrat se znajde v družbi najrazličnejših psov, ki se med seboj borijo za preživetje. Na svojem epskem potovanju išče poti za vrnitev na dvor, nepričakovano se zaljubi in odkrije svojo pravo identiteto.

od 7. marca / Kolosej

AKCIJSKA DOMIŠLJIJSKA PUSTOLOVŠČINA
STOTNICA MARVEL (CAPTAIN MARVEL), 2019

Čeprav film prihaja iz družine znanih Marvelovih superjunakov, Stotnica Marvel nagovarja širše množice ‒ zgodba, ki je bila prvič zapisana leta 1968, spremlja razvoj Carol Denvers v eno od najmočnejših superjunakinj Marvelovega filmskega sveta, ravno v trenutku, ko se Zemlja nahaja sredi galaktične vojne med dvema rasama nezemljanov.

od 7. marca / Kolosej

ŠPORTNA DRAMA
CREED II (CREED II), 2018

Adonis Creed je primoran uskladiti življenje, razpeto med osebnimi obvezami in pripravami na veliki dvoboj. Soočenje z nasprotnikom svoje družine ga le še podžge in motivira za spopad v ringu. Rocky in Adonis se bosta soočila s svojim skupnim nasledstvom in dojela, da nič ni pomembneje kot družina. Spoznala bosta kaj nas naredi prvake.

od 14. marca / Kolosej, Cineplexx

Komična grozljivka
Poslednji Srb na Hrvaškem (Poslednji Srbin u Hrvatskoj), 2018

Hrvaška je bankrotirala, voda v njihovih deželi je postala luksuz, ki si ga lahko privoščijo le bogati. Hrvati se množično zastrupljajo in spreminjajo v zombije, le lokalni Srbi so odporni.

Zagrebškega playboyja Mića in filmsko zvezdo Franko zombi epidemija doseže popolnoma nepripravljena in ju vodi v avanturo polno včasih smešnih, včasih strašnih, a največkrat norih situacij. Vse prepreke so jima izziv, s samo enim ciljem: preživeti!

od 14. marca / Kolosej, Cineplexx

Komična drama
Yao (Yao), 2019

Yao, mlad fant, ki rad bere knjige in sanje o pustolovščinah, pobegne iz svoje vasi v severnem Senegalu – skoraj 400 kilometrov do Dakarja, da spozna svojega junaka, uglednega francoskega igralca, ki je na obisku svoje prave domovine. Igralca gane njegova zgodba in se odloči, da bo dečka pospremil domov. Med potjo do vasice se igralec zave, da potuje tudi proti svojim koreninam.

od 14. marca / Kolosej

Drama
Deček nevihte (Storm Boy), 2019

Deček nevihte je uspešen, upokojen poslovnež in dedek, ki se mu začnejo prikazovati podobe iz preteklosti – prisilijo ga, da se spomni svojega otroštva in odraščanja na izolirani obali.

Svoji vnukinji začne pripovedovati zgodbo, kako je kot deček rešil in vzgojil izjemnega pelikana po imenu gospod Percival. Njune pustolovščine so imele ogromen vpliv na njegovo življenje in življenja ostalih okoli njiju.

od 21. marca / Kolosej, Cineplexx

Grozljivka
Mi (Us), 2019

Filmski ustvarjalec Jordan Peele, ki je prejel oskarja za scenarij za uspešno grozljivko Zbeži! (Get Out), se je lotil nove grozljivke z naslovom Mi (Us).

Zakonca Gabe in Adelaide Wilson odpeljeta otroka na oddih v svojo hišo na plaži, kjer nameravajo uživati s prijatelji. A njihova vedrina se spremeni v napetost in kaos, ko se na obisk povabijo nepovabljeni gostje.

od 21. marca / Kolosej, Cineplexx

Komična drama
Ne bom več luzerka (Ne bom več luzerka/My Last Year As a Loser), 2018

29-letna Špela je diplomirala iz umetnostne zgodovine in še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v Ljubljani.

Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, Špela ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, a se želi osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco. Ji bo uspelo?

od 21. marca / Kolosej, Cineplexx

Komedija
100 reči (100 Dinge), 2018

Dva najboljša prijatelja sta ustanovila zagonsko podjetje in razvijata novo aplikacijo. Toni obožuje svoj aparat za kavo. Paul obožuje svoj pametni telefon. Toni ne more nič brez svojih tablet za rast las. Paul ne more funkcionirati brez Amazona, Siri in svojih svetih superg. Ne moreta funkcionirati niti drug brez drugega, ampak vseeno nenehno tekmujeta, kdo je boljši.

Njuno življenje se popolnoma spremeni, ko se znajdeta v svojih stanovanjih, brez vseh stvari in gola do kože. Takrat se začne prvi od 100 dni stave, ki sta jo sprejela – odreči se morata vsem rečem, ki jih posedujeta, in vsak dan dobita nazaj samo eno. Naenkrat vsakodnevno življenje postane izjemno zapleteno!

od 28. marca / Kolosej

Znanstveno fantastični triler
Obsedeno stanje (Captive State), 2019

Režiser filma Vzpon planeta opic je ustvaril povsem drugačen triler, v katerem ni kriminala, revščine, brezposelnosti … Nezemeljska sila, ki je zasedla svet, nadzoruje človeštvo pod krinko mirne enotnosti. Film raziskuje življenje čikaške soseske na obeh straneh konflikta: sodelavce in nasprotnike in vključuje teme, kot so zatiralska vlada, javnost, ki je lagala, in način, kako se nekateri upirajo.

od 28. marca / Kolosej, Cineplexx

Družinska domišljijska pustolovščina
Slonček Dumbo (Dumbo), 2019

Slonček Dumbo, najbolj znan slon na svetu, ki smo ga prvič spoznali leta 1941, bo ponovno dokazal, da s sanjami lahko poletiš visoko v nebo. Lastnik cirkusa zaposli bivšo zvezdo Holta in njegove otroke, da skrbijo za novorojenega slonjega mladička, ki ga zasmehujejo zaradi prevelikih ušes.

Ko družina odkrije, da lahko Dumbo leti, to cirkus s pridom izkoristi, da povrne slavo cirkusa Dežele sanj. Slonček se povzdigne v višine, a Holt kmalu ugotovi, da se pod sijajno površino Dežele sanj nahaja ogromno temačnih skrivnosti.

od 28. marec / Kolosej, Cineplexx

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!