Volkswagen T-Roc R: najbolj ‘nabildan’ T-Roc

Volkswagen T-Roc R
Zadnjič posodobljeno: :

Vroči Volkswagen T-Roc R se bo podal v bitko s športnima BMW X2 M35i in Audi SQ2.

Pri Volkswagnu so pohiteli in nam že pred ženevskim avtosalonom predstavili najbolj vročega izmed T-Rocov. Volkswagen T-Roc R je športna različica T-Roca, ki je pri nas izredno priljubljen in se prodaja kot vroče žemljice. In novega R-a bo poganjal 2,0-litrski bencinski motor s 300 konjskimi močmi in 400 njutonmetri navora.

TSI motor in zavorni sistem si je Volkswagen T-Roc R sposodil od športnega Golfa R, sicer pa je opremljen še s štirikolesnim pogonom 4Motion in 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Za še več zabave so pri Volkswagnu omogočili popoln izklop elektronskega stabilizacijskega sistema, ki pa bo prišel prav le tistim najpogumnejšim.

Volkswagen T-Roc R ne samo da deluje strupeno v primerjavi s svojimi ‘običajnimi’ brati, temveč je tudi hiter in zmogljiv. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h potrebuje zgolj 4,9 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

Kot že omenjeno, je dizajn avtomobila Volkswagen T-Roc R agresiven, z izrazitim prednjim odbijačem in povečanimi odprtinami za zajem zraka. Na zadku se šopirijo zaključki izpušnega sistema, ki je narejen iz titana, zanj pa so zaslužni pri slovenskem Akrapoviču.

Volkswagen T-Roc R ima serijsko nameščena 18-palčna platišča, po želji pa si lahko omislite večja 19-palčna platišča. Zaradi tršega športnega vzmetenja je oddaljenost od tal nekoliko manjša, a je zaradi tega krmiljenje občutno boljše.

Volkswagen T-Roc R
Volkswagen T-Roc R

Volkswagen je športnega T-Roca sicer označil za koncept, glede na pretekle izkušnje pa smo lahko skoraj povsem prepričani, da se produkcija različica ne bo kaj dosti razlikovala od pravkar predstavljenega koncepta. Volkswagen T-Roc R se bo v živo predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Galerija slik: Volkswagen T-Roc R

Dodatne Informacije

Več informacij:
volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
MINI Electric Pacesetter: je nov varnostni avtomobil serije Formula E