fbpx

Mattel z novimi barbikami v podobi zgodovinskih osebnosti

Mattel z novimi barbikami v podobi zgodovinskih osebnosti

Mattel je oznanil, da bo izdal 14 novih lutk Barbie, ki pa ne bodo klasične barbike, ampak ženske, ki so krojile zgodovino. S tem se želijo pokloniti delu, dosežkom in aktivizmu žensk.

14 novih lutk, ki jih bo izdal Mattel, bo tako v podobi zgodovinskih osebnosti (Frida Kahlo, Amelia Earhart, Katherine Johnson) kot tudi v podobi ikon športa, umetnosti, novinarstva in matematike. Vsaka lutka bo opremljena z informacijami o osebi.
“Punčke so imele z barbikami vedno možnost, da igrajo različne vloge in te lutke so imele raznovrstne poklice. Zato smo navdušeni, da jim lahko pokažemo idole iz resničnega življenja in jih opomnimo, da so lahko karkoli želijo,” je pojasnila Lisa McKnight.


Športne legende vključujejo ameriško deskarko na snegu Chloe Kim, britansko boksarko Nicolo Adams in kitajsko odbojkarico Hui Ruoqi. Točnega datuma izdaje še ni, cena za eno lutko pa bo okoli 30 evrov.

Nove barbike so ženske, ki so vas ali pa vas bodo navdihnile.
Nove barbike so ženske, ki so vas ali pa vas bodo navdihnile.

To sicer ni prvi poskus Mattela, da podpre ženske. Lani je predstavil prvo lutko z hidžabom, leta 2016 pa so predstavili barbike s tremi različnimi postavami. Še leto prej so izdali 23 novih lutk z različnimi teni kože, pričeskami, oblekami in ploskimi stopali.
Sicer je navdihovanje žensk v zadnjem času priljubljena tematika med proizvajalci igrač. Lani je LEGO oznanil, da bo izdal set Women of Nasa, kjer bodo 4 mini figurice predstavljale pionirke iz Nase. Katharine Johnson zaradi težav z licenco niso vključili.

Galerija – Mattel z novimi barbikami v podobi zgodovinskih osebnosti

Dodatne Informacije

Več informacij:
barbie.mattel.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!